Search
Close this search box.
Besplatne kartice
Broj pregleda

Predsednica Trifunović od JP ,,Putevi Srbije” traži olakšice za Svrljižane

Podeli sa prijateljima:

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović uputila je zvaničan dopis Javnom preduzeću ,,Putevi Srbije”, direktoru Zoranu Drobnjaku za uvođenje kartica za korišćenje auto-puta od naplatne rampe Malča do Niša. 

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, foto: M. M.
Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, foto: M. M.

Predsednica Trifunović u dopisu je navela da je Opština Svrljig zainteresovana za rešavanje problema naplate putarine za građane Svrljiga koji koriste auto-put od naplatne rampe u Malči do Niša.

Naime, veliki broj naših građana putuje ovom deonicom auto-puta, s obzirom da su u Nišu, kao regionalnom centru, smeštene zdravstvene i obrazovne ustanove i veliki broj javnih službi. Takođe je značajan broj naših sugrađana koji su stalno zaposleni u Nišu i svakodnevno putuju navedenom deonicom. S obzirom da je u toku izgradnja naplatnih rampi, zainteresovani smo da blagovremeno pronađemo odgovarajuće rešenje, po modelu koji je predložio Grad Niš, a prezentovao gradonačelnik Darko Bulatović. Ukoliko ovo rešenje bude prihvatljivo spremni smo da planiramo sredstva u potrebnom obimu u budžetu opštine za narednu godinu, kojima bi smo finansirali kupovinu kartica za naše sugrađen.

Preusmeravanje saobraćaja sa auto-puta na saobraćajnice kroz grad Niš stvorilo bi dodatne gužve i usporilo saobraćaj u većem delu grada. S druge strane, plaćanje putarine bi za naše građane, koji su po primanjima među poslednjima u Srbiji, predstavljalo veliki dodatni trošak. S obzirom na navedeno molimo da pozitivno rešite naš zahtev, a u skladu sa razgovorima koje ste već imali sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem.

U potpisu predsednik opštine Svrljig,
Jelena Trifunović

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano