Search
Close this search box.
Konkretna saradnja
Broj pregleda

Privrednici iz Ljubljane uskoro u Svrljigu na ,,Poslovonoj konferenciji”

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić i ambasador Slovenije u Srbiji Istok Jarc danas su se ponovo sastali u Beogradu i nastavili razgovore oko pomoći Slovenije opštini Svrljig. 

Sastanak u Ambasadi u Beogradu, foto: M.M.
Sastanak u Ambasadi u Beogradu, foto: M.M.

Na sastanku u ambasadi u Beogradu prisustvovali su i zamenik ambasadora Republike Slovenije Roman Weixler, ekonomski savetnik Dejan Vladić i zemnik konzula Kristina Nastovska.

Danas smo nastavili razgovore koje smo započeli u Svrljigu pre nekoliko dana. Zatražio sam da se što pre organizuje ,,Poslovna konferencija” u Svrljigu, gde će nam doći privrednici iz Slovenije, kao i privredni subjekti iz Slovenije koji već posluju i investiraju u našu zemlju, kaže Miletić.

Inače, na sastanku je dogovoreno da ekonomski savetnik dogovori datum ,,Poslovne konferencije” koja će biti održana u Svrljigu, a gde će i ostale opštine iz regiona uzeti učešće.

Po rečima narodnog poslanika Miletića, u ovoj organizaciji pomoćiće i Regionalna privredna komora Niš koja će okupiti privrednike iz Niša, ali i sa juga Srbije. 

SVRLJIŠKI PČELARI PUTUJU U SLOVENIJU! 

Med, foto: Pčelarstvo Stevanović / FB
Med, foto: Pčelarstvo Stevanović / FB

Narodni poslanik Miletić kaže da će svrljiški pčelari i ostali zainteresovani poljoprivrednici moći da, uz podršku Slovenije i Opštine Svrljig, otputuju u Sloveniju i tom prilikom steknu nova iskustva na primerima dobre prakse, kao i da ostvare kontakte sa tamošnjim poljoprivrednicima i pčelarima.

Cilj nam je da što više promovišemo poljoprivredne prozivode. Imamo kapacitete, zdravu okolinu, dobre domaćine i poljoprivrednike i to nam je šansa, kaže Miletić.

POKRETANJE BIVŠEG POGONA ,,KRKE” OD VITALNOG ZNAČAJA…

Miletić i Jarc obilaze ,,Krku'', foto: Marko Miladinović
Miletić i Jarc obilaze ,,Krku”, foto: Marko Miladinović

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da su u Ambasadi vođeni razgovori i o konačnom rešenju statusa bivše fabrike ,,Krka”, što će se najverovatnije naći na dnevnom redu naredne zajedničke sednice Vlada Slovenije i Srbije, koja će biti održana decembra 2019. godine u Beogradu.

TURISTI IZ SLOVENIJE – DOBRO DOŠLI U SVRLJIG! 

Na sastanku u Beogradu nije izostavljena tema oko turizma.

Zaključak je da se u narendom periodu traži pojačano angažovanje lokalnih turističkih centara i to prezentacijama turističkih potencijala, kapaciteta i lokaliteta – Svrljiga, ali i ostalih opština i gradova u regionu, a sve to uz promociju avio linije od Niša do Ljubljane sa niškog aerodroma.

Ambasador Jarc je posetio Vinski podrum Malča i bio je oduševljen onim što su naši Svrljižani od ovog objekta napravili. Prvi korak ka predstavljanju našeg kraja može da krene upravo iz Malče, gde će svi turisti moći da svrate i uživaju u lepotama i gastronomskim specijalitetima ovog kraja. Svrljiška opština je bogata turističkim lokacijama poput pećina Samar, Prekonoške, Popšičke, te Svrljiške klisure, kotlova, do seoskog turizma i blizine Stare planine, poručio je Miletić.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Najstariji u Srbiji

POČINJE 67. VIDOVDANSKI TURNIR – GLAVNA NAGRADA 300.000 DINARA

Srećna slava

Obeležena slava Centra za turizam, kulturu i sport u Svrljigu – Sveti sveštenomučenik Đorđe Bogić

Stiže...

Početak leta – 20. juna 2024. godine

Čestitamo

Predsednik opštine Svrljig ugostio talentovanog Pavla Ilića

Srećna slava

Tradicionalno obeležen Spasovdan u Galibabincu

Dobro došli

Počeo 12. tradicionalni turnir u malom fudbalu i basketu u Drajincu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano