Search
Close this search box.
Srećno
Broj pregleda

KUD “Svrljig” predstavlja svrljiški kraj na Međunarodnom folklornom festivalu “Esenski plodovi” u Severnoj Makedoniji

Podeli sa prijateljima:

Kulturno umetničko društvo “Svrljig” ima čast da se predstavi na četvrtom Međunarodnom folklornom festivalu “Esenski plodovi”, koji će se održati 7. oktobra u Podarešu, opština Radoviš, Severna Makedonija.

Foto: KUD Svrljig
Foto: KUD Svrljig

Ovo značajno kulturno dešavanje okupiće oko 20 kulturno-umetničkih društava iz regiona, a KUD “Svrljig” imaće priliku da pokaže bogatstvo svrljiških igara, tradicionalne nošnje te da podeli istoriju i kulturu svrljiškog kraja s publikom ovog festivala.

Sanja Ranđelović, predsednica KUD-a “Svrljig”, izrazila je uzbuđenje povodom nastupa na festivalu i naglasila da je ovo prilika da se uspostave nova poznanstva i razmene iskustva s umetnicima iz Severne Makedonije, ali i ostalih učesnika. Takođe, istakla je važnost predstavljanja Svrljiga na međunarodnoj sceni i promociju bogate kulturne baštine ovog kraja.

Organizator festivala “Esenski plodovi” je Kulturno umetničko društvo “Podarešani mladi”, a Makedonci su izrazili interesovanje da posete naredne manifestacije u Svrljigu, uključujući “Belmužijadu” i festival “Igra kolo kraj Timoka”, koji je u organizaciji upravo KUD-a “Svrljig”.

Ovo kulturno razmenjivanje doprinosi jačanju prijateljskih veza između ova dva regiona i promovisanju kulturne raznolikosti.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano