Search
Close this search box.
Malo se o njima piše
Broj pregleda

Šarenilo svrljiškog sporta: Klubovi iz različitih disciplina dobili podršku od Opštine

Podeli sa prijateljima:

U opštini Svrljig, sportski entuzijasti i klubovi iz različitih disciplina su dobili sredstva od opštine putem konkursa u 2023. godini. Iako su fudbal i košarka dominantni sportovi u ovom kraju, postoji i niz drugih sportskih organizacija koje su ostvarile uspešne rezultate i doprinose raznolikosti sportske scene Svrljiga.

Ilustracija, foto: pixabay.com
Ilustracija, foto: pixabay.com

Pored već poznatih sportskih organizacija kao što su FK “Svrljig”, ŠF “Aca Menta” i KK “Svrljig”, sredstva su dodeljena i drugim klubovima. Među njima su Stonoteniski klub “Svrljig”, Karate klub “Derven”, OSR “Timok”, Šahovski klub “Zeleni Vrh”, Sportsko udruženje “Svarog” i Gimnastiks plus.

Ukupni budžet za sport iznosi 12.300.000 dinara, od čega je značajan deo, 4.850.000 dinara, dodeljen Svrljiškom sportskom savezu, načelnoj sportskoj organizaciji u Svrljigu.

Iako su ovi sportski klubovi aktivni i postižu značajne rezultate, njihova prisutnost u javnosti je često ograničena. Postojanje i uspesi tih klubova zaslužuju veću pažnju kako bi se informisali građani o njihovim aktivnostima, takmičenjima i dostignućima u toku kalendarske godine.

Ova podrška sportskim organizacijama doprinosi promociji sporta i zdravog načina života u Svrljigu, čineći ga raznovrsnijim i bogatijim sportskim mestom za sve građane.

Portal ,,Svrljiške novine” poziva sve sportske organizacije da šalju svoje izveštaje sa takmičenja putem e-mail adrese: [email protected]

NAJNOVIJE NA PORTALU

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano