Uskoro novi izgled Svrljig
Broj pregleda

Do septembra nova brana na Svrljiškom Timoku (FOTO+VIDEO)

Obilazeći radove na izgradnji brane na Svrljiškom Timoku, direktor JVP ,,Srbijavode” Goran Puzović poručio je da je ovo dobar primer prakse i saradnje Lokalne samouprave i državnih organa, odnosno JVP ,,Srbijavode”. 

Izgradnja brane, Svrljiški Timok, foto: M.M.
Izgradnja brane, Svrljiški Timok, foto: M.M.

Puzović je istakao da će radovi biti završeni do septembra 2022. godine, i da će osim zaštitne uloge koju ima deo nasipa kod brane imati i jednu vizuelno lepšu sranu, već posle prva faze uređenja.

Ideja je da zajedno sao Opštinom ovde bude izgrađen i drugi sadržaj za građane, kako bi građani mogli i pored bazena da uživaju pored Svrljiškog Timoka na uređeno prostoru, poručio je direktor Puzović.

Razgovor, foto: M.M.
Razgovor, foto: M.M.

Glavni inicijator radova narodni poslanik Milija Miletić zahvalio se JVP ,,Srbijavode” što su održali obećanje i krenuli sa radovima koji će mnogo značiti Svrljigu.

Miletić u razgovoru sa predstavnicima JVP ,,Srbijavode'', foto: Svrljiške novine
Miletić u razgovoru sa predstavnicima JVP ,,Srbijavode”, foto: Svrljiške novine

Pored bazena i SRC ,,Pastiriša” imaćemo mogućnost za nova ulaganja i mesto za nove infrastrukturne radove, rekao je Miletić.


Inače, gradnja brane se izvodi iz temelja, trenutno je skrenut tok reke kako bi se radovi izvršili na centralnom delu brane, a potom će se zemljište vratiti u prvobitno stanje, a prostor oko same brane pokriven video nadzorom i dodatnom rasvetom.

miletic2

Podsećamo vas da je priču oko izgradnje nove brane započeo narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić krajem septembra 2021. godine.

Dogovorena rekonstrukcija vrećaste brane, Svrljiški Timok menja svoj izgled!

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.