Dogovorena rekonstrukcija vrećaste brane, Svrljiški Timok menja svoj izgled!

Broj pregleda

Reka Svrljiški Timok koja protiče kroz Svrljig uskoro će promeniti lični opis, jer će, kako je danas rečeno, potpuno biti rekonstruisano korito reke i postavljena nova vrećasta brana koja će biti osigurana video nadzorom i dodatnim osvetljenima. 

Brana na reci Svrljiški Timok, foto: M.M.
Brana na reci Svrljiški Timok, foto: M.M.

Tim povodom danas su se u kancelariji predsednika opštine Svrljig sastali predsednik Miroslav Marković, narodni poslanik Milija Miletić direktor JKSP ,,Svrljig“ Jovan Đorđević, Srđan Đorđević i Aleksandar Nikolić rukovodilac tehničkog sektora JVP ,,Srbijav0de“ sa svojim saradnicima.

Narodni poslanik Milija Miletić insistirao je da se radovi na podizanju i rekonstrukciji vrećaste brane obave najkasnije u toku sledeće, odnosno 2022. godine, i aludirao na to da je potrebno pročistiti i popraviti rečno korito koje se prostire kroz uži deo grada.

Razmatranje idejnih rešenja, foto: M.M.
Razmatranje idejnih rešenja, foto: M.M.

Predsednik opštine Miroslav Marković ističe da će dogovoreni radovi drastično uticati da se poboljša imidž grada i unapredi vizuelna slika opštine.

Brana, reka Svrljiški Timok, foto: Svrljiške novine
Brana, reka Svrljiški Timok, foto: Svrljiške novine

Radovi se dobro izvode, a što se tiče samog korita, treba voditi računa da se zaštiti gradsko jezgro kako bi ljudi bili bezbedni po pitanju visokih voda, rekao je Aleksandar Nikolić, rukovodila tehničkog sektora JVP ,,Srbijavode“.

Nakon rekonstrukcije samog korita i podizanja brane izvodiće se i drugi radovi kako bi se urbanizovao i ovaj deo grada, čulo se danas na sastanku.

Danas su predstavnici JVP ,,Srbijavode“ zajedno sa predstavnicima Opštine i JKSP ,,Svrljig“ obišli i radove na uređenju korita reke i bedema kod novog mosta, kod Elektrodistribucije.

Radovi kod novog mosta, foto: M.M.
Radovi kod novog mosta, foto: M.M.

Pročitajte i

Foto: Svrljiške novine

Reke miruju, nema novih izlivanja

Svrljiški Timok i ostale reke u svrljiškom kraju miruju i nema novih izlivanja danas.  Na teritoriji Svrljiga kritično je bilo 30. januara, kada je Svrljiški

1 Komentar

  • Da mož penzioneri da pročapkaju noge dok uživaju u idili i cekaju unuke iz Nemačke da se jave

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.