Search
Close this search box.
Konkurs
Broj pregleda

Konkurs za finansiranje „Miholjskih susreta sela“

Podeli sa prijateljima:

Ministarstvo za brigu o selu Vlade Republike Srbije saopštilo je da je raspisalo konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije “Miholjski susreti sela”.

Foto: srbija.gov.rs
Foto: srbija.gov.rs

U saopštenju se navodi da je konkurs otvoren do 29. aprila, a da prijave podnose jedinice lokalne samouprave, koje same osmišljavaju program, trajanje i mesto održavanja manifestacije.

Predviđeno je da se manifestacije održavaju od 28. juna do 1. decembra, a za ovaj program je u republičkom budžetu opredeljeno 43 miliona dinara, pri čemu se po jednoj prijavi može dobiti najviše 500.000 dinara.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić naveo je da će 961 selo, koje je već učestvovalo u ovim susretima, uzeti učešće i ove godine, kao i da će dobiti pomenuta sredstva.

On je podsetio na to da je prošle godine za ovaj program izdvojeno 30,5 miliona dinara i da su „Miholjski susreti sela“ okupili približno 100.000 učesnika i posetilaca.

Susreti se organizuju radi obogaćenja društvenog i sportskog života ljudi u selima, negovanja tradicionalnog načina života i kulturno-istorijskog nasleđa, dodaje se u saopštenju.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano