Search
Close this search box.
Konkurs
Broj pregleda

Konkurs za finansiranje „Miholjskih susreta sela“

Podeli sa prijateljima:

Ministarstvo za brigu o selu Vlade Republike Srbije saopštilo je da je raspisalo konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije “Miholjski susreti sela”.

Foto: srbija.gov.rs
Foto: srbija.gov.rs

U saopštenju se navodi da je konkurs otvoren do 29. aprila, a da prijave podnose jedinice lokalne samouprave, koje same osmišljavaju program, trajanje i mesto održavanja manifestacije.

Predviđeno je da se manifestacije održavaju od 28. juna do 1. decembra, a za ovaj program je u republičkom budžetu opredeljeno 43 miliona dinara, pri čemu se po jednoj prijavi može dobiti najviše 500.000 dinara.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić naveo je da će 961 selo, koje je već učestvovalo u ovim susretima, uzeti učešće i ove godine, kao i da će dobiti pomenuta sredstva.

On je podsetio na to da je prošle godine za ovaj program izdvojeno 30,5 miliona dinara i da su „Miholjski susreti sela“ okupili približno 100.000 učesnika i posetilaca.

Susreti se organizuju radi obogaćenja društvenog i sportskog života ljudi u selima, negovanja tradicionalnog načina života i kulturno-istorijskog nasleđa, dodaje se u saopštenju.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano