Search
Close this search box.
Projekat 2021
Broj pregleda

Crnoljevica i mladi

Podeli sa prijateljima:

U okviru realizacije projekta posetili smo selo Crnoljevicu, koje se nalazi na samo osam kilometara od opštine Svrljig, smešteno na glavnom regionalnom putu koji vodi prema Staroj planini, jednoj od najatraktivnijih turističkih destinacija ovoga kraja.

Crnoljevica

U Crnoljevici je život mladih sličan kao i u drugim selima, ali većina mladih slobodno vreme provodi u Svrljigu, najpre zbog blizine gradu, a potom i zbog nedostatka sadržaja za mlade na selu.

Vredno je reći da se u Crnoljevici, za razliku od drugih sela, radi i gradi. Renoviraju se stare kuće, mladi su aktivniji i ima ih više za razliku od drugih seoskih naselja.

Pre nekoliko godina otvoreno je i školsko odeljenje gde je nastavu pohađala samo jedna devojčica do 2020. godine, koje je ulilo nadu meštanima da još uvek ima života u selu.

U selu ima male dece, ali i one starije, pa neki od njih putuju u školu u Svrljig, jer je u selu škola samo do petog razreda.

Sve nam je blizu i zbog toga opstajemo. Do Svrljiga nam treba deset minuta kolima, a non stop saobraćaju taksisti i autobusi na ovoj relaciji. U selu ima mladih i ne planiraju da odlaze, kaže V.M. iz sela Crnoljevica.

Proteklih godina izgradile su se, odnosno renovirale, nekoliko vile na ulazu u selu, koje podstiču razvoj turizma u Crnoljevici.

COA SvrljigOvaj tekst deo je projekta koji je sufinansiran od strane Opštine Svrljig u prvoj polovini 2021. godine.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano