Search
Close this search box.
Projekat 2021
Broj pregleda

Crnoljevica i mladi

Podeli sa prijateljima:

U okviru realizacije projekta posetili smo selo Crnoljevicu, koje se nalazi na samo osam kilometara od opštine Svrljig, smešteno na glavnom regionalnom putu koji vodi prema Staroj planini, jednoj od najatraktivnijih turističkih destinacija ovoga kraja.

Crnoljevica

U Crnoljevici je život mladih sličan kao i u drugim selima, ali većina mladih slobodno vreme provodi u Svrljigu, najpre zbog blizine gradu, a potom i zbog nedostatka sadržaja za mlade na selu.

Vredno je reći da se u Crnoljevici, za razliku od drugih sela, radi i gradi. Renoviraju se stare kuće, mladi su aktivniji i ima ih više za razliku od drugih seoskih naselja.

Pre nekoliko godina otvoreno je i školsko odeljenje gde je nastavu pohađala samo jedna devojčica do 2020. godine, koje je ulilo nadu meštanima da još uvek ima života u selu.

U selu ima male dece, ali i one starije, pa neki od njih putuju u školu u Svrljig, jer je u selu škola samo do petog razreda.

Sve nam je blizu i zbog toga opstajemo. Do Svrljiga nam treba deset minuta kolima, a non stop saobraćaju taksisti i autobusi na ovoj relaciji. U selu ima mladih i ne planiraju da odlaze, kaže V.M. iz sela Crnoljevica.

Proteklih godina izgradile su se, odnosno renovirale, nekoliko vile na ulazu u selu, koje podstiču razvoj turizma u Crnoljevici.

COA SvrljigOvaj tekst deo je projekta koji je sufinansiran od strane Opštine Svrljig u prvoj polovini 2021. godine.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano