Projekat 2021
Broj pregleda

Bogat sadržaj za mlade na selu

U okviru realizacije projekta obišli smo sva sela, a više puta smo posećivali ona gde ima mladih i ima više života u odnosu na sela manjeg obima, koja polako nestaju…

crkva drajinac

Na pitanje da li treba unaprediti kulturno-zabavni sadržaj na selu, mladi odgovaraju da tokom godine ima dosta manifestacija i u gradu i na seoskom području.

Naime, imate tri sela – Crnoljevica, Drajinac i Prekonoga gde se održavaju turniri u malom fudbalu, ranijih godina, pre pandemije koronavirusa, održavali su se Susreti sela, u većim selima, a tokom godine likovni umetnici posećuju sela i slikaju u okviru manifestacije ,,Likovna kolonija”.

Ranijih godina postojala je manifestacija ,,Back to the village” koja se održavala u Niševcu i okupljala je veliki broj ljudi.

Meštani Niševca kažu da bi bilo lepo da se ponovo nešto dešava u njihovom selu, bar jednom tokom letnjih vrućih večeri.

Nekada smo imali taj festival i bilo je lepo, ali neslogom je sve urušeno. Mi smo ponovo zainteresovani da se nešto dešava u našem selu i razgovaraćemo o tome sa predsednikom opštine, kažu meštani Niševca za naš portal.

Takođe, za mlade su dešavanja i obeležavanje seoskih slava, litija i sl.

Jedino tada selo živi, dođu nam gosti, čuje se graja na ulicama i tada je našim najstarijima puno srce, kažu za naš portal.

Inače, nadležni iz Opštine su nam saopštili da se razmatraju neke nove ideje koje će bar na kratko oživeti seosko područje.

COA SvrljigOvaj tekst deo je projekta koji je sufinansiran od strane Opštine Svrljig u prvoj polovini 2021. godine.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *