Što pre preduzeti mere
Broj pregleda

Niče nova mala deponija pored puta za selo Izvor

Šanci pored puta, zapuštene i urasle njive polako postaju prave male mini deponije u svrljiškoj opštini.

Smeće, foto: M.A.
Smeće, foto: M.A.

Novinari internet portala ,,Svrljiške novine” realizacijom projekta ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze”, svakodnevno obilaze svrljiška sela, zaseoke i turističke destinacije, sa ciljem da se javnost na adekvatan i objektivan način obavesti o stanju na terenu po pitanju zaštite životne sredine i očuvanja prirode.

Na terenu prikupljamo podatke o problemima u vezi sa izvoženjem smeća sa seoskog područja, fotografišemo divlje deponije i sa nadležnima razgovaramo o eventualnom rešavanju istih i problema sa terena.

Obilazeći svrljiška sela, danas smo naišli na pripremanje terena za novu malu mini deponiju kod skretanja za Izvor. Lokaciju smo otkrili sasvim slučajno, a po količini smeća vidi se da je od nedavnom na tom mestu.

Apelujemo na građane da budu savesni, da brinu o zaštiti životne sredine jer jedino na taj način možemo ostaviti generacijama koje dolaze ekološki čistu opštinu i netaknutu prirodu.

Kroz projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ obićićemo celu opštinu i napraviti priloge o svim divljim deponijama i prirodnim lepotama koje se uništavaju od strane nesavesnih ljudi. Molimo vas, ukoliko imate bilo kakvih saznanja o mini deponijama i sl. da nas obavestite putem mejla [email protected].

Projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ je projekat koji je podržan od strane Opštine Svrljigu u okviru konkursa iz oblasti javnog informisanja u 2020. godini.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *