Susreti sela: Prekonoga bolja od Plužine

Broj pregleda

U prvom ovogodišnjem susretu sela, po oceni žirija, Prekonoga uspešnija od Plužine. Oni su juče slavili rezultatom 99:89.

susreti sela 2012 Prekonoga Pluzina

Gostima iz Plužine pošlo je za rukom na početku susreta u sportskim, odnosnom pastirskim disciplinama. Oni su pobedili u bacanju kamena s ramena i nadvlačenju konopca, a izgubili u sportskoj disciplini skok u dalj i u ovom delu slavili sa 25:10. U kvizu znanja oba sela su bila izjednačena a igra je završena rezultatom  10:10.  Domaćin je u nastavku programa dao sve od sebe i predstavio  se na najbolji mogući način, što je na kraju i rezultiralo pobedom.

Pored predsednika opštine Svrljig, Milije Miletića, susrete su posetili predsednik udruženja muzičara Srbije i član nacionalnog saveta za Kulturu Mujo Alijević, i predsednica komisije za Kulturu udruženja muzičara Srbije Zorica Radovanović. Njima su od strane mesne zajednice uručene zahvalnice za doprinos u radu i razvitku sela.

Zahvaljujem svim žiteljima Prekonoge i savetu mesne zajednice na zahvalnici. Pozdravljam sve prisutne goste i gledaoce kao i učesnike obe ekipe, rekao je Miletić.

On je naglasio da će se nastaviti izgradnja infrastrukture u ovom selu kroz dosadašnju akciju ‚‚Na dinar tri dinara‚‚ sa eventualnim povećanjem na četiri dinara. Miletić je upoznao prisutne o povoljnostima koje pruža opština Svrljig, obavstio ih o predstojećem otvaranju  pogona niške mlekare i subvencijama koje se mogu ostvariti  za nabavku stoke i mehanizacije.

MZ Pluzina

Ovogodišnji žiri čine : Zoran Gavrilović (direktor KC), Tanjica Milenković (profeserom srpskog jezika i književnosti ), Dušan Živanović (koreograf).

Inače u okviru programa ‚‚Kulturno leto 2012‚‚ posle pauze od nekoliko godina ponovo je pokrenuta ova manifestacija. Smatra se da će održavanjem iste naš kraj sačuvati od zaborava deo  kulturne baštine koji čine izvorni folklor i narodni običaji. Prvi susreti sela u našoj opštini održani su pre 40 godina, tada je bilo mnogo više mladih u selima a samim tim i takmičarski duh bio je snažniji.

Naredni susreti su u utorak 17.jula 2012.godine u selu Lalinac.

 

 

Pročitajte i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *