Search
Close this search box.
Poljoprivreda
Broj pregleda

Miletić izborio veću otkupnu cenu teladi i jagnjadi!

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić juče se sastao sa direktorkom Uprave za agrarna plaćanja Biljanom Petrović u Beogradu kako bi se ubrzao proces isplate subvencija poljoprivrednicima, a potom i u Ministarstvu poljoprivrede je razgovarano na temu pronalaženja mogućnosti za povećanje cene otkupa jagnjadi i teladi. 

Miletić i Petrović, foto: M.M.
Miletić i Petrović, foto: M.M.

Poslanik Miletić je iskoristio priliku i pokrenuo temu da se dodatno ubrza proces rešavanja podnetih zahteva za subvencije za mlade poljoprivrednike. 

U polju posao ne sme da čeka. Zahtevi svih poljoprivrednika, a pogotovu mlađih moraju biti rešeni. Cilj je da poljoprivredu unapređejujemo, a ne da je unazađujemo. Borim se i boriću se još jače da kroz poljoprivredu možemo da razvijamo naše male opštine i nerazvijena područja, ali i da ojačamo poljoprivrednike koji su stub našeg sela, rekao je Miletić.

Miletić je rekao da je otkupna cena jagnjadi i stoke niska i da treba što pre korigovati cenu od 210 dinara, što je takođe prihvaćeno od strane ljudi iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto sa sastanka, foto: M.M.
Foto sa sastanka, foto: M.M.

Nadovezujući se na priču o otkupu – Miletić je poručio da država mora da pomogne i prilikom plasmana robe, da olakša stočarima koji polako obnavljaju svoja stada.

Sada ćemo sačiniti spisak svih stočara koji nude svoja grla stoke kako bi kupci mogli što pre da se upoznaju sa uslovima i sa cenom otkupa jagnjadi. Insistiraću i ubuduće da se što više pomaže stočarima, rekao je Miletić.

MILETIĆ POZVAO STOČARE DA SE JAVE ODSEKU ZA POLJOPRIVREDU

Milija Miletić rekao je da od danas stočari mogu da se obrate Opštini Svrljig, Odseku za poljoprivredu, za sve potrebne informacije u vezi plasmana stoke.

Podsećamo vas da je Miletić prethodno zbog veoma niske cene otkupa stoke najavio da će štrajkovati glađu ispred Skupštine Republike Srbije, ali je odmah nakon njegovog obraćanja u Skupštini povećana cena otkupa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

DANAS JE SPASOVDAN I CRVENO SLOVO

Vreme

RHMZ upalio crveni alarm

Sport

Počinju pripreme za 67. Vidovdanski turnir u malom fudbalu

Obaveštenje

Tretman suzbijanja komaraca 14. juna u Svrljigu

Jun - mesec roditeljstva

Obnovljen fond biblioteke u gradskom parku u okviru obeležavanja meseca roditeljstva

Sport

Počinje tradicionalni turnr ,,Tri na tri” u Drajincu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano