Saradnja Srbije i Slovenije

Miletić se sastao sa ambasadorom Slovenije

Broj pregleda

Narodni poslanik i Predsednik grupe prijateljstva sa Slovenijom u Narodnoj Skupštini Republike Srbije Milija Miletić razgovarao je sa ambasadorom Slovenije u Srbiji Iztokom Jarcom o bileteralnoj saradnji dveju zemalja.

Sa ambasadorom Slovenije u Beogradu, foto: Narodna Skupština
Sa ambasadorom Slovenije u Beogradu, foto: Narodna Skupština

Na prvom susretu članova PGP sa Slovenijom i ambasadora Jarca, od njegovog stupanja na dužnost, bilo je reči o političkoj i ekonomskoj saradnji dveju država, kao i regionalnoj saradnji i saradnji u oblasti poljoprivrede, zaštite životne sredine, obrazovanja, nauke i tehnike, ali i podršci Slovenije evropskim integracijama Srbije.

Predsednik PGP sa Slovenijom Milija Miletić istakao je da se saradnja dveju zemalja intenzivirala poslednjih godina, posebno naglasivši zainteresovanost članova poslaničkih grupa prijateljstva u oba parlameneta da se parlamentarna saradnja unapredi.

Sastanak u NS, foto: Narodna Skupština
Sastanak u NS, foto: Narodna Skupština

On je zahvalio ambasadoru Slovenije na podršci njegove zemlje evropskom putu Srbije, posebno na maksimalnoj podršci prilikom otvaranja novih pregovaračkih poglavlja.

Takođe, Miletić se osvrnuo i na dobru ekonomsku saradnju i slovenačke kompanije koje u Srbiji zapošljavaju veliki broj građana.

On je pozdravio angažovanost Slovenije u regionalnoj saradnji, posebno preko inicijative Brdo Brioni, ali je istovremeno ocenio da sadašnja situacija na Kosovu i Metohiji ne ide u prilog pomirenju naroda, imajući u vidu prištinsko nepoštovanje Briselskog sporazuma, formiranje vojske, uvođenje taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, kao i donošenje rezolucije o genocidu koja ne korespondira sa realnošću.

U razgovoru je bilo reči i o statusu srpske zajednice u Sloveniji, uz ocenu da dve države pored zajedničke prošlosti mogu imati i svetlu zajedničku budućnost.

Sastanku su prisustvovali i članovi PGP sa Slovenijom Nataša St. Jovanović, Predrag Jelenković, Goran Kovačević, prof.dr Miladin Ševarlić, dr Svetlana Nikolić Pavlović, dr Borka Grubor, Ana Čarapić i Danijela Stojadinović, kao i zamenik ambasadora Slovenije Roman Vajksler.

Pročitajte i

Sastanak u Ljubljani, foto: Miletić, privatna arhiva

SLOVENIJA: Miletić i Baković o nastavku saradnje

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Slovenijom Milija Miletić sastao se u Ljubljani sa predsednikom Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom Predragom Bakovićem.  Ovo je nastavak započete

Istok Jarc u poseti Svrljigu, foto: Marko Miladinović

Ambasador Slovenije posetio Svrljig

Ambasador Slovenije u Republici Srbiji Istok Jarc na poziv narodnog poslanika Milije Miletića danas je obišao opštinu Svrljig.  Tradicionalan doček priređen je ispred opštinske zgrade

2 Komentar

  • Sa svi ambasadori, ministri i drugi visoki funkcioneri se on sastaje, a gde se vidi zbog cega, gde su razultati tih sastanaka??? LJUDI GLEDAJTE MALO REALNO STANJE SVRLJIGA!!!

    14
    1
  • Sijalice ulicne ne rade od Policije do Opstinu…Neka prosetaju oni iz Direkciju, neka vide Zonu Sumraka

    12
    1

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *