Dve godine odložiti zamenu ,,CDMA''
Broj pregleda

ODLOŽITI ZAMENU ,,CDMA” SISTEMA: Miletić se sastao sa predstavnicima ,,Telekoma”

Nakon spekulacija oko gašenja ,,CDMA” bežično-fiksne telefonije, narodni poslanik Milija Miletić reagovao je rekavši da ukoliko se zameni trenutni sistem, veliki broj ljudi ostaće bez fiksnih telefona, odnosno bez signala, pogotovu u selima svrljiške opštine. 

Sastanak u ,,Telekomu''
Sastanak u ,,Telekomu”

Kako nezvanično saznajemo gašenje sistema ,,CDMA” planirano je za 17. jun 2019. godine.

To bi bukvalno značilo da trenutne bazne stanice koje su u opsegu 450MHz prelaze na viši nivo, preko 850MHz, pa bi samim tim više od polovina seoskih naselja ostala bez bežično-fiksne telefonije, jer istu pokrivenost imala bi i mobilna mreža i bežično-fiksna linija.

Povodom toga Miletić je hitno zakazao hitan sastanak sa predstavnicima ,,Telekoma” kako bi pokušao da utiče na eventualnu obustavu, odlaganje ili zamenu predviđenih uređaja marke ,,Alcatel” sa tač-skrinom – koji moraju biti prilagođeni starijim licima.

Sastanak u Nišu, u predstavništvu ,,Telekom Srbija''
Sastanak u Nišu, u predstavništvu ,,Telekom Srbija”

Miletić se juče u Nišu sastao sa Koordinatorom za tehniku ,,Telekoma Srbija” dipl. inž. Zvonkom Miloševićem i Jelenom Marijanović koja je u prethodnom periodu radila na terenu u svrljiškoj opštini u okviru aktivacije ,,CDMA” sistema  bežično-fiksne telefonije.

DA SVAKO SELO IMA SIGNAL I INTERNET!

Narodni poslanik Milija Miletić poručio je da i odlaganje radova prelazno rešenje, jer bi ,,Telekom” tada dobio na vremenu da sredi sve bazne stanice i celu opštinu pokrije internet signalom i mrežom ,,Mts”.

Sastanak u ,,Telekom Srbija'' Niš
Sastanak u ,,Telekom Srbija” Niš

Ovo je borba za svakog Svrljižanina koji koristi telefon u selu. Znam koliko ljudima to znači, koliko znači konekcija sa sinovima, unucima, snajama, zetovima, poručio je Miletić.

Miletić je odmah danas zatražio sastanak sa predstavnicima ,,Telekom Srbija” iz Beograda i predstavnicima ,,Ratela”.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA