Broj pregleda

Opština subvencioniše kupovinu sadnica oraha sa 70%

Danas je u sali SO Svrljig održano predavanje za poljoprivrednike na temu sadnje i nege oraha.

orasi2

Zainteresovane poljoprivrednike u ime opštine Svrljig pozdravio je pomoćnik predsedsednice opštine Miroslav Marković, rekavši da lokalna samouprava subvencioniše nabavku sadnica oraha sa 70% sredstava.

U poslednje vreme sve je više zainteresovanih ljudi za sadnju oraha. Ovo i slična predavanja imaju za cilj da dodatno upoznaju ljude sa negom i sadnjom, ali i sa vrstama oraha. Opština Svrljig nekoliko godina unazad subvencioniše poljoprivrednike za nabavku sadnica u visini od 70 odsto sredstava,  rekao je Marković.

Danas su predstavljene sorte Čendler, Fernor, Fernet, Franket i Pedro, a predavači su bili iz kompanije ,,Misbel”.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

7 Komentara

  • Ivan je napravio dobru tribinu dosta toga je moglo da se cuje a i javljali su se za rec gradjani.ivan treba da preuzme Spikinu funkciju.

  • Ivan Tasic treba da bude predsednik opstine umesto Davidovica

  • Tasicu je mozak ostecen dugim uzimanjem metana. Nadima se k9 kvasac a razmislja kao ameba.

  • Mile javi mi se licno da ti pokazem metan.Previse si glup i zaostao

  • Ivan Tasic aktivno radi na promociji svrljiske poljoprivrede i najglasniji je u zagovaranju reforme agrarne politike Opstine. Amebe su ti u glavi balavanderu a kvasac ti ispod miske.

    • Perisanac nemoj da se krijes ispod laznog imena.Ne smes da se javis licno da ti pokazem kvasac.Previse si glup i zaostao.Ali tako je jak si preko tastature i telefona a ovako si dno dna

  • Ja za decka imam samo reci hvale. Kad god mi je trebalo nesto da sredim od dokumentacije za poljoprivredu, bilo njegova oblast nadleznosti ili ne, izasao je u susret i sve lepo objasnio. E sad ako imate neki problem, zapitajte se da nije do vas

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *