Search
Close this search box.
Broj pregleda

Internet generacije diktiraju nove turističke trendove

Podeli sa prijateljima:

Turizam sve više zavisi od jačine WiFi signala, stručnog kadra i udruženog kreiranja turističkog proizvoda, rečeno je na konferenciji “Inovacije u turizmu – IT Zlatibor 2017”.

wi fi

Zaključak skupa je i da Y, Z i Alfa generacije donose nove turističke trendove, saopštili su organizatori konferencije koja je okupila inostrane i domaće eksperte iz turističke privrede Srbije i zemalja regiona.

Generacija Y i Z odrastaju uz najnoviju tehnologiju i verovatno nikada neće moći zamisliti kako su odrastali i živeli njihovi roditelji, dok svi rođeni nakon 2010. godine spadaju u Alfa generaciju.

Svake nedelje širom sveta se rodi oko 2,5 miliona pripadnika te nove generacije.

Oni će odrastati uz tablete i pametne telefone u ruci i biće im “prirodno” neku misao prilagoditi internetu u roku od par sekundi.

Prema rečima, Bora Bogojevića iz TR Services Srbija nije tajna da oni već sada hotele biraju na osnovu internet podataka i komentara o jačini WiFi signala.

Prednost je ako hoteli imaju i adekvatne aplikacije koje gostima mogu pomoći da se prijave, ođave, poruče sobnu uslugu, rezervišu mesto u okolnim restoranima, turističke ture i slično.

Sa druge strane, hotelijeri danas značajno ulažu u ovu vrstu usluge, ne samo da bi odgovorili na zahteve gostiju, već i da bi se razlikovali od konkurencije i pružili modernu sliku o svom hotelu.

Sa stanovišta on-line marketinga i tehnologije, za hotele je danas važno da se predstave sa HD fotografijama i video sadržajem, da koriste alate prilagođene mobilnim uređajima i da imaju pre svega dobar CRS (Central Reservation System) kanala i sistema, ali i sopstveni Booking Engine (WBE 4.0), koji će hotelima povećati udeo on-line rezervacija na sopstvenoj web stranici.

Internet mogućnostima treba dodati i osmeh jer, kako kaže jedan od najpoznatijih svetskih konsultanata u oblasti turizma i turističkog menadžmenta Andreas Voegl, Srbija ima velike potencijale za kreiranje raznovrsnih turističkih proizvoda, ali turistički radnici u Srbiji moraju konačno da shvate da je ovo uslužna delatnost.

Andreas ističe da svrha turističkog biznisa ne sme biti profit već zadovoljan korisnik.

Srbija je idealna za razvijanje rečnog, planinskog i banjskog turizma, avanturističkih doživljaja, biciklističkih i šetačkih tura, raftinga, kanjoninga, planinarenja, posete pećinama, džip safarija, kao i degustacije nacionalnih specijaliteta i vina.

(Izvor: Tanjug, Blic)

5 Komentara

  1. U centru grada se ovih dana prica da je direktor KC otiso na medeni mesec u Portugal opstinskom Mazdom. Dali je to moguce? Za neke kazu da se srastu sa fotelju decko se srasto sa Mazdom, ako mu je tolko volja za nju nek mu je prepisu da dete prodje volja.

  2. Свако прича своју причу, свако гледа туђа посла… И магарац и јарац и ован желе да буду као лав, али један је краљ царства…

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano