Search
Close this search box.
PLIVANJE ZA ČASNI KRST
Broj pregleda

Sutra je Bogojavljanje

Podeli sa prijateljima:

SPC će sutra obeležiti praznik Bogojavljenje – “objavljivanje Bogočoveka” i “uvođenje Hrista u mesijansku misiju”. Tim praznikom se obeležava to što je, po verskom učenju, Jovan Krstitelj, pošto je krstio Isusa Hrista, video kako se “nebo otvara” i na Isusa “sleće Sveti duh” u “obliku goluba”.

Bogojavljenje

Kako saznajemo, u Svrljigu će možda bizi otkazano plivanje za Časni krst – zbog veoma loših vremenskih uslova i leda koji je okovao Svrljiški Timok, ali o tome, konačnu reč daće na večerašnjem sastanku predstavnici Organizacionog odbora ove manifestacije.

Timok Svrljig
Zaleđeno, foto: M.D. / Svrljiške novine

Naime, predstavnici Organizacionog odbora danas su obišli lokaciju održavanja bogojavljanskog plivanja, pa će se povodom toga večeras još jednom sastati u crkvi Sv. Car Konstantin i Carica Jelena kako bi se razmotrili svi aspekti trenutne situacije za održavanje ove manifestacije, imajući u vidu da je Svrljiški Timok zaleđen.

Kako nezvanično saznajemo, moguće je otkazivanje manifestacije, prvenstveno iz bezbednosnih razloga, ali o tome ćemo nakon sastanka razgovarati sa sveštenicima Crkve.

Inače, za ovaj praznik, kao i svake godine, biće održana jutarnja liturgija, a svi Svrljižani će tokom dana, po običaju, posećivati svrljiški hram Sveti Car Konstantin i Carica Jelena.

10 Komentara

  1. Stefane da se pomeris sa mesto presednika kordinatora kancelarija za mladi kad nisi spososoban da oraganizujes jedno plivanje u reku.
    Inemoj da prozivas mog rodjaka ovde na fsatj.

Probio Protekt

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svrljiske novine predstavljaju

Pravoslavni crkveni kalendar

Ministar

Đerlek obišao ulicu Petra Miloševića u kojoj je rekonstruisana vodovodna mreža

Završeni radovi

Ministar Edin Đerlek danas u poseti Svrljigu povodom rekonstrukcije vodovodne mreže

Radno

Uređenje kanala i propusta prema Drajincu

Ogroman skup podrške

Ogroman skup podrške Ujedinjenoj seljačkoj stranci povodom 24 godine od osnivanja

Politika

Veliki skup Ujedinjene seljačke stranke u Narodnom pozorištu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
Ekstra testera komerc

Povezano