PLIVANJE ZA ČASNI KRST

Sutra je Bogojavljanje

Ukupan broj pregleda:

SPC će sutra obeležiti praznik Bogojavljenje – „objavljivanje Bogočoveka“ i „uvođenje Hrista u mesijansku misiju“. Tim praznikom se obeležava to što je, po verskom učenju, Jovan Krstitelj, pošto je krstio Isusa Hrista, video kako se „nebo otvara“ i na Isusa „sleće Sveti duh“ u „obliku goluba“.

Bogojavljenje

Kako saznajemo, u Svrljigu će možda bizi otkazano plivanje za Časni krst – zbog veoma loših vremenskih uslova i leda koji je okovao Svrljiški Timok, ali o tome, konačnu reč daće na večerašnjem sastanku predstavnici Organizacionog odbora ove manifestacije.

Timok Svrljig
Zaleđeno, foto: M.D. / Svrljiške novine

Naime, predstavnici Organizacionog odbora danas su obišli lokaciju održavanja bogojavljanskog plivanja, pa će se povodom toga večeras još jednom sastati u crkvi Sv. Car Konstantin i Carica Jelena kako bi se razmotrili svi aspekti trenutne situacije za održavanje ove manifestacije, imajući u vidu da je Svrljiški Timok zaleđen.

Kako nezvanično saznajemo, moguće je otkazivanje manifestacije, prvenstveno iz bezbednosnih razloga, ali o tome ćemo nakon sastanka razgovarati sa sveštenicima Crkve.

Inače, za ovaj praznik, kao i svake godine, biće održana jutarnja liturgija, a svi Svrljižani će tokom dana, po običaju, posećivati svrljiški hram Sveti Car Konstantin i Carica Jelena.

10 Responses

    1. Sram te bilo Stefane, unižavaš trud Organizacionog odbora na čelu sa Igorom Davidovićem! Ti ni pop ne bi mogao da budeš!

  1. Stefane da se pomeris sa mesto presednika kordinatora kancelarija za mladi kad nisi spososoban da oraganizujes jedno plivanje u reku.
    Inemoj da prozivas mog rodjaka ovde na fsatj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *