Svrljiške novine

SARADNJA
Broj pregleda

Više projekata u 2015. godini

Podeli sa prijateljima:

U toku protekle nedelje predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović sastala se sa generalnim menadžerom konsultantske kuće CIBOLA iz Sofije, Dimirom Manovim i njegovim najbližim saradnicima.

GOSTI

Predstavljanje mogućnosti za zajedničku saradnju Svrljiga i predstavnika CIBOLA-e na projektima prekogranične saradnje, turizma, poljoprivrede, IPA projekata bio je povod sastanka opštinskog rukovodstva i predstavnika bugarske konsultantske kuće.

Kada je reč o finansiranja projekata iz Evropske Unije, CIBOLA iza sebe ima više od 400 podržanih projekata od strane EU i najveća je konsultantska kuća na prostorima Bugarske.

Spremni smo da, i pored projekata na kojima ćemo raditi zajedno, animiramo investitore da za buduća ulaganja u obzir uzmu svrljišku opštinu, odnosno niški region uopšte, rekao je Dimitar Manov, generalni menadžer CIBOLA-e i dodao da oni rade u saradnji sa najboljim bugarskim stručnjacima za finansijske, tehnološke, inženjering i projekata obezbeđivanja zaštite životne sredine u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, turizmu, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Predsednica opštine je ovom prilikom poručila da će opština Svrljig svakako konkurisati na projektima EU, naravno uz podršku prekogranične saradnje. Svrljig će biti fokusiran na privredu, turizam, hranu, razvoj poljoprivrede, ali i prezentovanje/promociju kulturnih dobara.

Sastanku su pored predstavnika lokalne samouprave i CIBOLA-e prisustvovali i predstavnici PU “Poletarc“ Svrljig, Doma zdravlja, OŠ “Dobrila Stambolić“, JKSP “Svrljig“, Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Svrljig kao i sekretar i direktor međunarodnih udruženja prerađivača mleka u Bugarskoj A. Apostolov.

CIBOLA je osnovana 1999. godine kao agencija za upravljanje i finansijske savetodavne usluge koje pripremaju investicione projekte, poslovne strategije, projekata za finansiranje u okviru evropskih programa, istraživanje tržišta i pripremu spajanja i stiče.
Ova konsultantska kuća ima saradnju sa vodećim svetskim kompanijama u sektorima poljoprivrede i hrane – industrije, industrije uopšte, turizma i informacione tehnologije.
Za poslednjih petnaest godina postali su lideri u oblasti fondova EU i uspešno sproveli preko 400 investicionih projekata.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Proglašen Dan žalosti

Dan žalosti: Zakonske smernice i kazne

Sport u oktobru

Svrljig Open 2023: Teniski turnir Udruženja tenisera ,,Masters” Svrljig!

Teniseri

Svrljižanin Mladen Đorđević ostvario zapažen uspeh na teniskom turniru u Nišu

Obaveštenje

Kreće karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ 18. i 19. oktobra u Svrljigu

Protekle nedelje

Održan sastanak Saveta za bezbednost opštine Svrljig

Sportske vesti

FK Svrljig ponovo poražen, ovog puta na domaćem terenu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Protekle nedelje

Održan sastanak Saveta za bezbednost opštine Svrljig

U Lukovu

MILETIĆ PORUČIO DA DRŽAVA SLABO ČUJE ZA LOKALNE PROBLEME

Muzički festival

Održan hip-hop festival ,,San Derven”

Sportske vesti

FUDBAL: FK Svrljig – Polet 5:2 (1:0)

FOTO + VIDEO

Čišćenje šiblja i grmlja pored puta prema Drajincu

Sportske vesti

Prvi kontrolni meč: FK Svrljig – FK Sloga 1948 0:4

ODLIČNA VEST!

SVRLJIG MENJA IZGLED: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA!!! (VIDEO)

Stiže afrički talas!

UPOZORENJE: Od ponedeljka temperatura i preko 40°С

4 Responses

  1. Vrlo interesantan susret prestavnika opštine Svrljig i konsultantske kuće CIBOLA iz Sofije, u Bugarskoj. Kako stoji u ovoj informaciji nije bilo Marka Mladenovića da kao menadžer projekta o ZZ”Svrljižanka” iznese konkretne rezultate ovog IPA projekta u realizaciji sa partnerima iz Italije i Nemačke, u oblasti plasmana poljopriverdnih proizvoda iz Svrljiga na evropska tržišta, pa sa te pozicije održivih rezultata pregovara sa predstavnicima ove konsultantske kuće iz Sofije. Ko radi na medjunarodnim projektima zna kako se pregovara o potencijalnom partnerstvu a ovde se najviše reklamirala konsultantska kuća iz Sofije. Pošto su nam date šture informacije o sadržaju pregovora, nemože se izvesti održiv zaključak o kvalitetu budiće saradnje, odnosno projektnog partnerstva opštine Svrljig i firme CIBILA iz Bugarske. Ostaje da se vidi šta će ih toga da se izrodi, ali neučestvovanje predstavnika opštine Svrljig koji su verzirani za projekte, odnosno Centra za turizam, kulturu i sport kao institucije koja je nosilac razvoja turizma u Svrljigu ne ostavlja profesionalni utisak sa ovog sastanka. Ne podcenjujem predstavnike prosvete, već podržavam da se više uključe u projekte a neka im firma iz Sofije nadje adekvatne partnere u Bugarskoj kako bi se uključili u program EU Horizon 2020. Ah, da a gde su predstavnici asocijacije priverdnika opštine Svrljig????. Eto i iz toga se vidi da je priprema ovog sastanka bila falična, bar kada su u pitanju glavne partnerske strane u Svrljigu. Ipak ja na kraju kažem da će se naći projekti i za Svrljig, ali pitanje je kada i ko će to doživeti kao boljitak života. Živeo Svrljig!!!!.

  2. Cibola ce da pravi projekti i da nam debelo naplati a sta ce novopostavljena pomocnica Jelenina u opstinu da radi?
    Sramota, opet stranacko uposljavanje na 4 godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *