Search
Close this search box.
KONSTRUKTIVNO I EFIKASNO
Broj pregleda

Održana 21. sednica SO Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Odbornici su danas razmatrali i usvojili svih 16 tačaka dnevnog reda 21. sednice SO Svrljig kojom je uspešno predsedavao Nebojša Antonijević.

SO-SVRLJIG-SVRLJIG
Skupština Opštine Svrljig

Prva na tapetu bila je tačka iz dopune ’’Izbor člana Opštinskog veća’’, po kojoj je izvestilac bila predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.  Za većnika predložen je tehnički direktor JKSP ’’Svrljig’’ i doskorašnji direktor JP ’’Direkcije za izgradnju Svrljiga’’ Branislav Mihajlović, koji je na tu funkciju podneo ostavku iz zdravstvenih razloga.

Predsedavajući
Predsedavajući

Odbornici opozicije na ovaj predlog izneli su niz zamerki, a ’’pala’’ je i po neka pohvala.

Naime, šef odborničke grupe SNS Goran Jeremijić upitao je odbornike i Skupštinu opštine Svrljig gde je moral predloženom članu, dok je kolega iz iste stranke Dragan Petrović na neki način odobravao ovakav potez i složio se sa predlogom rekavši da ukoliko Mihajlović stručno poboljša rad Opštinskog veća to može biti pozitivno za rad pojedinih preduzeća.

Dragan Petrović SNS
Dragan Petrović SNS

Radovan Mitić šef socijalista, razočaran neuspehom u Direkciji, ističe da je očekivao da će Mihajlović u tom preduzeću napraviti makar deset koraka unapred, ali na žalost  nije ispunio njegova a ni mnoga druga očekivanja.

Radovan Mitić SPS
Radovan Mitić SPS

Mihajloviću fali petlja i istrajnost. Bojim se da ga ne naljutite pa da podnese ostavku i na mesto većnika, rekao je Mitić.

Šef odborničke grupe USS Milija Miletić kaže da je veoma bitno imati takvog stručnjaka u Svrljigu. On je istakao da bi Mihajlovićev zadatak trebao biti da daje sugestije na rad Direkcije i komunalca, što bi ovim preduzećima zaista značilo.

Bez obzira na sve, za predloženog člana glasali su pojedini odbornici i iz redova opozicije, te je on na mesto opštinskog veća izabran na današnjem zasedanju.

Na dnevnom redu našla se i tačka ’’Davanja saglasnosti za izgradnju objekata za zagrevanje balon sale’’ za šta je potrebno oko 3 miliona dinara. Izvestilac po ovoj tački bio je v.d. direktor JP ’’Direkcije za izgradnju Svrljiga’’ Dobrivoje Stojanović. On ističe da Direkcija mora što pre ući u proces izgradnje i da će to u mnogome pomoći u zimskim danima, odnosno da neće balon sala biti hladna i služiće nameni.

Milan Videnović DS
Milan Videnović DS

Opozicija je i ovog puta kritikovala vlast koja je za izgradnju balon sale izdvojila 12 miliona dinara a nije predvidela proratne objekte poput postrojenja za grejanje i svlačionica, a ni sportski teren nije propisanih dimenzija.

Milija Miletić USS
Milija Miletić USS

Šef odborničke grupe USS Milija Miletić je povodom toga istakao da je lako kritikovati nečiji trud i ulaganje, ali dodao da to nije bio slučaj istih diskutanata kada su na vlasti bile druge političke opcije, koje su po njegovim rečima garantovale za poslovanje firme ’’Vomaprom’’ koja je kasnije oštetila opštinu sa više desetina miliona dinara u to vreme.

Sve što se radi i što je se radilo u Svrljig, radilo se domaćinski. To garantujem. Sve smo izgradili u korist naše dece, naših Svrljižana, a o kvalitetu neka govore stručnjaci i nadležni, poručio je Miletić svojim kolegama.

Takođe, danas su razrešeni i imenovani novi članovi školskog odbora SŠ ’’Dušan Trivunac Dragoš’’, imenovan je novi član školskog odbora OŠ ’’Dobrila Stambolić’’ i razrešen stari i imenovan novi predsednik upravnog odbora Doma zdravlja ’’Dr Ljubinko Đorđević’’.

Miletić je iskoristio priliku i rekao da će u buduće na direktorskim mestima biti postavljani isključivo kompetentni ljudi i koji su iz Opštine Svrljig.  On je poručio da upravni odbori ne budu samo ”klimoglavci” već da jasno i domaćinski donose značajne odluke za funkcionisanje javne ustanove ili preduzeća.

PETKOVIĆ OSUO PALJBU PO MEDIJIMA!

Dr Slavoljub Petković NS
Dr Slavoljub Petković NS

Kada je reč o Domu zdravlja dr Slavoljub Petković (NS) kaže da su u predhodnom periodu mediji bukvalno rasčerečili Dom zdravlja. On ističe da su pojedini kvazi novinari na sve moguće načine uspeli da isprozivaju ovu ustanovu zbog nemilih događaja koji su se dogodili, počevši sa pacijentom koji je čekao šlogiran u dvorištu Doma zdravlja više od tri sata, a potom i vestima o pacijentu koji je umro na putu do Doma zdravlja, jer niko nije hteo da pošalje santitsko vozilo po njega.

Petković je poručio da lokalni mediji trebaju biti u službi edukacije građana i korisnika zdravstvenih usluga a ne u službi čerečenja Doma zdravlja.

Dr  Slavoljub Petković  je posle iscrpnog govora o medijima rekao kako Dom zdravlja ne funkcioniše kao ranije, odnosno dok je bilo sastanaka/kolegijuma doktora. Po njegovim rečima sadašnji direktor je po dolasku na tu funkciju odmah ukinuo sastanke takvog tipa i ni dan danas se ne održavaju.

Petković je zabrinut i za Akreditaciju koju svrljiški Dom zdravlja, kako on kaže, možda neće ni dobiti iz nama nepoznatih razloga.

Nakon njegovog izlaganja jedini od odbornika u odbranu novinarske profesije stao je šef odborničke grupe USS Milija Miletić koji je kazao da novinari samo rade svoj posao za koji su plaćeni, jer je i to profesija kao i svaka druga.

Na kraju, Radovan Mitić je predložio da se idućeg četvrtka organizuje odlazak odbornika na vojnu paradu koja će biti organizovana u Beogradu.

Završnu reč imao je Miletić koji je u pod tačkom ”Odbornička pitanja i odgovori” poručio da nadležni što pre daju nalog za proveru sportskih igrališta i terena prvenstveno zbog tragedije koja se dogodila u Knjaževcu kada je konstrukcija gola usmrtila dvanaestogodišnjeg dečaka.

Molim vas angažujte nadležne da provere sve sportske teren, golove, koševe, sve što na neki način može da povredi ili ne daj bože usmrti nekog. Sa ove govornice pozivam sva preduzeća preko Direkcije, JKSP-a, potom škole i predškolsu ustanovu, mesne zajednice i sve ostale da provere sve sportske rekvizite i terene kako bi svi bili bezbedni, poručio je Miletić.

6 Komentara

  1. dajte realno napisite da nema opozicije u ovom parlamentu.
    demokrate se prodale za radno mesto u vrtic i u poresku, naprednjaci se prodali za mesto pomocnika opstine, socijalisti se prodali odavno, regioni su seljaci i danas nemate zdravu opozicionu rec.

    Vreme je da se nesto konkretno promeni.

    Vreme je za ljude koji ce biti makar prava opozicija, ako ne mogu ciniti konstruktivnu vlast.

  2. Pitanje za šefa odborničke grupe SNS-a dali on ima morala u stranci koju vodi i kome mu izaso mandat još 2011g i koji saziva neformalne sastanke i nepozivajuci predsednike mesnih odbora a koji čine opstinski odbor po statutu SNS-a ČLAN 87 stav 5.

  3. Svi do jednog prodane duše, čekaju Miliju da im baci kosku kao kuče u čakšire. Sramota za građane koji misle dugačije od seljaka i koji su glasali za ove da nešto pametno kažu.

  4. O mom moralu mogu da govore oni koji su fakultetski obrazovani i koji su uredili svoj brak i imaju svoju porodicu.Odbornik Jeremijic nije dobio odgovor jer zasigurno ne ispunjava ni jedan od ova dva uslova.

  5. ”Politicar” prodali ste se!!!
    Niko vam vise nista ne veruje. Gde su vam sada bazencici? Zastave? Motike? Kukolji? Zito?
    Jel se secate? Ili hocete da cutim?
    Gde ste sada zuti i crveni? Prodali ste se???
    U Svrljigu posle pobede USS vise nikada, nikada, nikada nece biti nista isto na politickoj sceni!!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano