Search
Close this search box.
POMOĆ
Broj pregleda

Humanitarna akcija ”Dom za Jovanu”

Podeli sa prijateljima:

Na teritoriji svrljiške opštine pokrenuta je nova akcija za pomoć bolesnoj devojci koja živi u teškim uslovima, čija je porodica u teškoj materijalnoj situaciji. 

Jovana i otac

Udruženje građana ”Zajedno do svetlosti” počelo je sa sprovođenjem humanitarne akcije pod nazivom ”Dom za Jovanu” sve u cilju prikupljanja sredstava za potrebe smeštaja Jovane Prvulović iz sela Drajinca, kod Svrljiga.

Jovana

Jovana Prvulović iz Drajinca ima 27 godina, a nedavno je dobila novu šansu za život.

Naime, nakon duge borbe sa bolešću od svoje devete godine, Jovana preživljava pravu agoniju, gubi funkciju bubrega i godinama je na dijalizi. Kao jedino rešenje bila je transplantacija bubrega koja je izvedena pre oko dva meseca, a donator je bio Jovanin otac.

Jovana svrljiske

Kao građevinski radnik na terenima širom Srbije, bio sam prinuđen da napustim posao i podvrgnem se ispitivanjima i operaciji kako bi postao donator i produžio život svojoj Jovani, kaže otac nesrećne devojke Slavuj Prvulović.

Tročlana porodica živi u trošnoj čatmari na području zahvaćenom klizištem, gde ne postoji ni minimum dostojanstva za život i higijenu neophodnu Jovani – dugogodišnjem pacijentu. Zbog takvih uslova podložna je infekcijama sa kojima se i sada bori.

Jovana sa roditeljima

Iz udruženja ”Zajedno do svetlosti” mole sve ljude za malo humanosti da zajedno obezbede Jovani mesto za život i oporavak.

BROJ RAČUNA ZA DONACIJE: 325-9500700030098-14

4 Komentara

  1. Opstina treba da sakljupa pomoc za ovu nesrecnu porodicu na poseban ziro racun i da im izgrade kucu,svaka bi bila bolja od ove.Nikako njima vise ne davati novac sve sto im se donira oni ostave kockarnicama.Uzas u kakvim uslovima zive,a ne prestaju da se kockaju.Rizikuju zdravlje zbog kocke,ovde je potrebna strucna pomoc.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Svrljiske novine predstavljaju