POMOĆ
Broj pregleda

Humanitarna akcija ”Dom za Jovanu”

Na teritoriji svrljiške opštine pokrenuta je nova akcija za pomoć bolesnoj devojci koja živi u teškim uslovima, čija je porodica u teškoj materijalnoj situaciji. 

Jovana i otac

Udruženje građana ”Zajedno do svetlosti” počelo je sa sprovođenjem humanitarne akcije pod nazivom ”Dom za Jovanu” sve u cilju prikupljanja sredstava za potrebe smeštaja Jovane Prvulović iz sela Drajinca, kod Svrljiga.

Jovana

Jovana Prvulović iz Drajinca ima 27 godina, a nedavno je dobila novu šansu za život.

Naime, nakon duge borbe sa bolešću od svoje devete godine, Jovana preživljava pravu agoniju, gubi funkciju bubrega i godinama je na dijalizi. Kao jedino rešenje bila je transplantacija bubrega koja je izvedena pre oko dva meseca, a donator je bio Jovanin otac.

Jovana svrljiske

Kao građevinski radnik na terenima širom Srbije, bio sam prinuđen da napustim posao i podvrgnem se ispitivanjima i operaciji kako bi postao donator i produžio život svojoj Jovani, kaže otac nesrećne devojke Slavuj Prvulović.

Tročlana porodica živi u trošnoj čatmari na području zahvaćenom klizištem, gde ne postoji ni minimum dostojanstva za život i higijenu neophodnu Jovani – dugogodišnjem pacijentu. Zbog takvih uslova podložna je infekcijama sa kojima se i sada bori.

Jovana sa roditeljima

Iz udruženja ”Zajedno do svetlosti” mole sve ljude za malo humanosti da zajedno obezbede Jovani mesto za život i oporavak.

BROJ RAČUNA ZA DONACIJE: 325-9500700030098-14

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

4 Komentara

  • Nek im daju vaucer za u maxbet.

  • Ове две не излазе из кладионицу. Не скидају се са апарата. б р у к а

  • Od Gramade pa do Tresibabe, svaka kuća biće okrečena i jaka, dok je čumele i ujedinjenih seljaka!

  • Opstina treba da sakljupa pomoc za ovu nesrecnu porodicu na poseban ziro racun i da im izgrade kucu,svaka bi bila bolja od ove.Nikako njima vise ne davati novac sve sto im se donira oni ostave kockarnicama.Uzas u kakvim uslovima zive,a ne prestaju da se kockaju.Rizikuju zdravlje zbog kocke,ovde je potrebna strucna pomoc.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *