Search
Close this search box.
LUDO VREME
Broj pregleda

Poplavljena naselja u Svrljigu (FOTO)

Podeli sa prijateljima:

Kiša koja je u toku podneva neprestano padala poplavila je mnoge delove Svrljiga, a prekinut je bio i železnički i drumski saobraćaj.

POPLAVA

Tim povodom predsednica opštine Svrljig i opštinskog Štaba za vanredne situacije, Jelena Trifunević, održala je danas vanrednu sednicu Štaba za vanredne situacije.

Jelena-na-terenu

Ona je naložila hitnu sanaciju i osposobljavanje infrastrukture koja je oštećena dejstvom bujica na teritoriji opštine Svrljig. Sve radove na sanaciji vršiće JP Direkcija za izgradnju Svrljiga.

Poplava-Svrljig

Inače, tokom padavina poplavljeni su mnogi delovi Svrljiga. Pojedini stambeni objekti u Hadžićevoj ulici, naselju Magovac i Rosulji su poplavljeni, a od plavljenja bili su ugroženi i objekti ulicama Lole Ribara, Svetozara Markovića, Ristosija Ristića i Ulici Srećkovoj.

Poplava-zaustavila-saobraćaj

S’ toga su ekipe JKSP ”Svrljig”, JP Direkcije za izgradnju i vatrogasna jedinica Svrljig sproveli brzu akciju ispumpavanje vode, čišćenje i saniranja oštećenja na infrastrukturi.

Teren

Zbog poplava više od sat vremena bio je blokiran put Niš – Svrljig, u blizini benzinske stanice ABS, kod stovarišta.

Na izlazu iz Svrljiga prema Nišu, skretanje ka selu Prekonoga, bujica je odnela deo asfalta pa je zbog toga bio zaustavljen i drumski saobraćaj, ističe Trifunovićeva, koja je na licu mesta sa meštanima razgovarala o ovom problemu.

Kod-ABS-a

Takođe, neverovatna količina vode blokirala je i železnički saobraćaj koji je obustavljen na prevoju kod naselja Rosulja, gde je voda probila sve propuste i poplavila prugu.

Blokiran-voz

Zbog mogućih padavina u toku noći, Štab je naložio aktivno dežurstvo nadležnih za praćenje situacije, kao i da se u što kraćem roku izvrši stručni nadzor svih objekata koji su stradali u poplavi.

Pravacka

3 Komentara

  1. ZA OVAKVU BRZU REAKCIJU PREDSEDNICE OPSTINE SVRLJIG PUNA PODRŠKA OD PREDSEDNIKA MESNE ZAJEDNICE I SRPSKE NAPREDNE STRANKE OKRUGLICA

  2. …nisam zeleo da na temu poplava vise ostavljam komentare jer je zadnji komentar koji sam ostavio bio ismejan.
    osim sto je i moja kuca poplavljena za vreme danasnjeg nevremena razlog iz kojeg pisem je moja ( a nadam se i vecine sugradjana ) molba, i velikim slovima MOLBA, nasem opstinskom rukovodstvu da se najzad dozove pameti i hitno preduzme sve moguce mere kako bi se ovaj grad zastitio od jos veceg zla. ako je vereovati vremenskoj prognozi, jesen i predsojeca zima nam donose samo jos vece probleme.
    mante se vise mlacenja prazne slame, prica koje lice na bajke i organizovanja igranki. mislim da je krajnje vreme da se uozbiljite i kao odgovorna vlast pocnete da radite. ukoliko nemate strucni kadar, angazujte ljude koji znaju da rese ovaj problem… pa to vam niko nece zameriti. ukoliko nemate ljudstvo… pozovite sugradjane da budu volonteri… ja bih se prvi odazvao takvom pozivu.

  3. Izvini KOMSIJA-A-JA,a za sta treba volonteri?ovde treba da se resi regulacija atmosferske vode,Pravacke reke,Lukavicke reke,i pre svega savesti svih nas Svrljižana koji u kanalizaciju bacamo sve i svašta.nije nam kriv ni Igor Davidović,ni Jelena Trifunovic,ni Milija M,Ovaj problem postoji unazad 20 tak godina.Ja nisam clan USS,niti njihov simpatizer,ali opstinska vlast ne može angažovati volontere da dežuraju i da paze dali će neko u neki potok baciti granje,travu,u šahtu crknutu neku životinju,isprazniti bure sa ustajalom zimnicom-kiselim kupusom!!!sami smo krivi za ovo sto nam se dešava.Izvin”te,al tako je!!!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano