Search
Close this search box.
TRADICIJA
Broj pregleda

Štand udruženja penzionera ”Derven” Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Štand udruženja penzionera ”Derven” iz Svrljiga bio je jedan od zapaženijih na ”Belmužijadi”.

Penzioneri

Svrljiški penzioneri su se potrudili da improvizuju etno sobu idvorište, te da na tradicionalni način predstave Svrljig i vreme kako se nekad živelo na ovim prostorima.

Penzioneri udruženja ”Derven” sem što su izložili starine spravljali su i belmuž koji ste mogli da degustirate na ovom štandu.

Za vreme ”Belmužijade” svi penzioneri mogli su da se osiguraju u osiguravajućoj kući ”Delta Generali”.

Inače, ovo Udruženje možete pronaći na sajtu Svrljiškog Adresar na linku: http://www.svrljig.biz/udruzenja/udruzenje-penzionera-derven/

(SLOBODNE TEME)

Jedan komentar

  1. Eh da je više dobronamernih ljudi ne bi ovaj tekst ostao bez komentara. Medjutim ima i nas koji smo dobronamerni prema dobrim borcima u životu, bilo da su stari ili mladi pa vas pozivamo da obratite pažnju na dole navedeni tekst:
    Оригами на Белмужијади

    На деветој Белмужијади, која је одржана на Спортском центру Пастириште од 1. до 3. августа, поред штандова са традиционалним јелима, стрим предметима, ручним радовима и народним ношњама, било је и оних са ручним радовима неуобичајеним за наше подручје. Један од њих био је и штанд Иване Милановић, која се три године бави оригамијем, односно израдом фигура од папира који се склапа на посебан начин.
    Ивана Милановић – изјава
    За свој хоби Ивана је најпре користила шеме са интернета, а затим је почела и сама да осмишља разне фигуре и припрема шеме. Време израде фигура зависи од њихове величине и облика, за оне компликованије, како нам је рекла, потребно је и по недељу дана, а помоћ у раду добија и од своје мајке.
    Иванин штанд је ове године био комерцијалног карактера и привукао је велику пажњу и деце, и одраслих, а она је задовољна продајом својих фигура.
    Ивана Милановић – изјава
    Сматра се да оригами потиче из Кине, мада је прави процват доживео тек у Јапану, где данас представља националну уметност.

NAJNOVIJE NA PORTALU

JELIGOR D.O.O.

Edukacija za berače i uzgajivače lekovitog i aromatičnog bilja – Ne propustite priliku!

Odlična vest

Meštani Prekonoge ujedinjeni u akciji čišćenja puteva

OBAVEŠTENJE

Osnovna škola ,,Dobrila Stambolić” obaveštava roditelje budućih prvaka

Od ponedeljka do petka

Izložba slika sa prve Likovne kolonije ,,Vinski put” u holu Osnovne škole od danas do petka

Amin

Počeo je Vaskršnji post

Nerealna priča...

Dva poništena gola domaćinu, pet žutih kartona i dva crvena na meču između Svrljiga i Napretka (FOTO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano