SVRLJIG - CENTAR SVETA
Broj pregleda

Više od 70 000 ljudi na „Belmužijadi“

Nastupom grupe „Tropiko Bend“ završena je deveta kulturno-privredna i turistička manifestacija „Belmužijada“ koja je trajala od 1. do 3. avgusta.

BELMUZIJADA-2014
Majstori u spravljanju belmuža

Za tri dana, koliko je trajala manifestacija „Belmužijada“, Svrljigom je prodefilovalo više od 70 000 ljudi, a na koncertima Vesne Zmijanac i Tropiko Benda u Svrljig se sjatilo više od 50 000 ljudi.

Degustacija-Belmuz
Sanja Iilić Balkanika – predsednik žirija za ocenjivanje belmuža

I pored lošeg vremena Svrljižanima se ovog puta posrećilo, kiša je padala samo u petak popodne pred prvi dan „Belmužijade“ što nije znatno uticalo na tok manifestacije.

Inače, ova trodnevna fešta Svrljigu je donela ogroman finansijski prinos jer su skoro svi izuzetno prihodovali, neki izlagači i prodavci su na štandovima, koji su bili raspoređeni na igralištu, zaradili i više stotina hiljada dinara, što je po rečima izlagača upetostručena zarada nego proteklih godina.

Carobnjaci
”Čarobnjaci” – majstori u spravljanju belmuža

BELMUŽ

Što se tiče takmičarskog dela – najbolji majstori u takmičenju u spravljanju belmuža je ekipa ”Čarobnjaci” koju su sačinjavali Mihajlović Tomislav, Milošević Dragan i Milanče Kostić. Drugoplasirani su ”Zadrugari” – Vučković Slaviša, Aksentijević Zvonko i Pavlović Vilotije, a trećeplasirani su majstori iz ekipe ”Saraj I” – Petrović Zoran, Dojčinović Živko i Petrović Miroslav.

Dusan-silni-sa-predsednicom-opstine
Snagatori sa predsednicom opštine Svrljig

SPORT

U kategoriji nadvlačenje konopca (muškarci) treće mesto osvojila je ekipa ”Dom zdravlja”, drugo mesto pripalo je ekipi ”Plužina”, a prvoplasirani su snagatori iz ekipe ”Dušan Silni”.

U ovoj sportskoj disciplini takmičile su se i žene, a treće mesto osvojile su takmičarke iz ”Crnoljevice”, drugo je pripalo ekipi ”Grbavče” i prvo ekipi ”Plužina”.

Takmičari i takmičarke učestvovali su i  takmičili se u mešovitoj konkurenciji – žene/muškarci.

Medalje u disciplini bacanje kamena s ramena osvojili su: Ribare – treće mesto, drugo mesto Pantović Dušan i prvo mesto Aleksandar Ranđelović.

Skok u dalje: trećeplasirana je ”Crnoljevica”, drugoplasirana ekipa je ”Niševac” a prvaci u ovoj disciplini su ekipa ”Padalište”.

U disciplini pastirski štap bronzanu medalju dobila je ekipa ”Dom zdravlja”, srebrnu medalju osvojila je ekipa ”Ribare” i zlatnu ”Drajinac”.

Disciplina trčanje u džaku održana je takođe u sportskom delu a nagrade su osvojili za treće mesto ”Manojlica”, drugo ”Prekonoga” i prvo mesto ”Burdimo”.

Kros – muškarci na 500 m: treće mesto ”Prekonoga”, drugo mesto ”Padalište II” i prvo mesto pripalo je ekipi ”Padalište”.

Kros – žene na 100 m: treće mesto ”AKUD Beloinje 2”, drugo mesto ”Niševac” i prvo mesto ”AKUD Beloinje 1”.

Disciplina poligon muškarci: treće mesto ”Crnoljevica”, drugo mesto ”Prekonoga” i prvo mesto ”Padalište”.

Generalni pobednik na „Belmužijadi“ u sportskim disciplinama je ekipa ”Padalište”.

HRANA

U kategoriji slane i slatke pite treće mesto pripalo je Jasmini Milutinović, drugo mesto osvojili su dvojac Živanović/Radosavljević i prvo mesto osvojile su domaćice iz sela Grbavče.

Domaći kolači: treće mesto ”Lutarke”, drugo mesto pripalo je Slavici Ilić, dok je prvoplasirana ekipa ”Valentinijans”.

Devetu „Belmužijadi“ po već ustaljenoj tradiciji, zatvorili su, predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, Milija Miletić.

Slana peciva: treće mesto ”Đurinac”, drugo mesto osvojila je Zlata Krstić i prvo je pripalo domaćicama ekipe ”Komšinice”.

ETNO

Za najlepši etno štand treće mesto osvojila je ekipa ”Sasvim prirodno”, drugo mesto pripala je štandu Živanović/Radosavljević i najlepši štand ove godine pripao je štandu ”Crnoljevica”.

 GALERIJA

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA