Search
Close this search box.
SVRLJIG
Broj pregleda

Počela deveta „Belmužijada“

Podeli sa prijateljima:

Najveća manifestacija sa prostora jugoistočne Srbije počela je juče u Svrljigu. Prve večeri „Belmužijade“ sportskim centrom odjekivali su gajdaši iz nekoliok zemalja, a predstavile su se i zvezde narodne muzike – Jasna Kočijašević i Kanarinac.

Sabor-Gajdasa

Uprkos kiši i lošem vremenu Svrljig je juče posetio veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva.

Ulice su bile prepune ljudi, kao i ugostiteljski objekti, marketi, radnje – jednom rečju sve ono što je bilo otvoreno sinoć radilo je. Svako je mogao da zaradi za sebe i da bude zadovoljan u svakom smislu te reči.

Na poligonu – SC ”Pastirište”, gde se održava Manifestacija, sjatilo se i staro i mlado. U goste su nam došli Beograđani, Novosađani, Nišlije i mnogi drugi znani i neznani, kao i strani državljani iz nekoliko okolnih zemalja.

Na štandovima koji ih ima duž celog stadiona sa jedne i druge strane, predstavili su se Svrljižani i svrljiška sela, gosti iz opštine Šentjernej iz Slovenije kao i volonteri iz 13 različitih zemalja sveta. Štandove su imali i posetioci iz drugih mesta i gradova u okolini.

Inače, prvog dana ove velike manifestacije birane su male mis pastirice, žiri je odabrao najlepša jela sa trpeze takmičara a takmičili su se i gajdaši na osmom ”Saboru gajdaša balkanskih zemalja”.

Belmužijadu su zvanično otvorili predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Milija Miletić.

Kao šlag na tortu predstavili su se narodni pevači Jasna Kočijašević i Dragoslav Mihajlović Kanarinac.

 GALERIJA

Jedan komentar

  1. Rekoste, poštovani novinari Svrljig.info, da takmičili su se i gajdaši na osmom “Saboru gajdaša balkanskih zemalja“. Pošto ste izvestili o mnogobrojnim pobednicima zašto niste adekvatno obradili najbolje na Saboru gajdaša balkanskih zemalja????. Prosto nije jasno zbog čega taj medjunarodni aspekt 9. “Belmužijade” niste adekvatno značaju za budućnost ove manifestacije, dovoljno obradili????.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano