SVRLJIG
Broj pregleda

Počela deveta „Belmužijada“

Najveća manifestacija sa prostora jugoistočne Srbije počela je juče u Svrljigu. Prve večeri „Belmužijade“ sportskim centrom odjekivali su gajdaši iz nekoliok zemalja, a predstavile su se i zvezde narodne muzike – Jasna Kočijašević i Kanarinac.

Sabor-Gajdasa

Uprkos kiši i lošem vremenu Svrljig je juče posetio veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva.

Ulice su bile prepune ljudi, kao i ugostiteljski objekti, marketi, radnje – jednom rečju sve ono što je bilo otvoreno sinoć radilo je. Svako je mogao da zaradi za sebe i da bude zadovoljan u svakom smislu te reči.

Na poligonu – SC ”Pastirište”, gde se održava Manifestacija, sjatilo se i staro i mlado. U goste su nam došli Beograđani, Novosađani, Nišlije i mnogi drugi znani i neznani, kao i strani državljani iz nekoliko okolnih zemalja.

Na štandovima koji ih ima duž celog stadiona sa jedne i druge strane, predstavili su se Svrljižani i svrljiška sela, gosti iz opštine Šentjernej iz Slovenije kao i volonteri iz 13 različitih zemalja sveta. Štandove su imali i posetioci iz drugih mesta i gradova u okolini.

Inače, prvog dana ove velike manifestacije birane su male mis pastirice, žiri je odabrao najlepša jela sa trpeze takmičara a takmičili su se i gajdaši na osmom ”Saboru gajdaša balkanskih zemalja”.

Belmužijadu su zvanično otvorili predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Milija Miletić.

Kao šlag na tortu predstavili su se narodni pevači Jasna Kočijašević i Dragoslav Mihajlović Kanarinac.

 GALERIJA

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

1 Komentara

  • Rekoste, poštovani novinari Svrljig.info, da takmičili su se i gajdaši na osmom “Saboru gajdaša balkanskih zemalja“. Pošto ste izvestili o mnogobrojnim pobednicima zašto niste adekvatno obradili najbolje na Saboru gajdaša balkanskih zemalja????. Prosto nije jasno zbog čega taj medjunarodni aspekt 9. “Belmužijade” niste adekvatno značaju za budućnost ove manifestacije, dovoljno obradili????.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *