''IDEM PREKO ZEMLJE SRBIJE''

Vesna Zmijanac i Jovan Mihaljica na „Belmužijadi“

Broj pregleda

Drugog dana na „Belmužijadi“ mnogobrojnu publiku iz svih krajeva Srbije, Evrope i sveta zabavljali su Vesna Zmijanac i Jovan Mihaljica.

Vesna-Zmijanac

Program devete „Belmužijade“ počeo je u 16 časova sportskim nadmetanjem u nadvlačenju konopca oba pola, a nastavljen je ostalim pastirskim disciplinama.

Takođe, juče su se takmičili majstori u spravljanju belmuža, a žiri je imao veoma težak zadatak. Takmičile su se i domaćice u pripremanju hrane i kolača, slanih i slatkih pita i još mnogo, mnogo toga.

Uporedo sa takmičarskim delom programa, u kulturno-umetničkom delu, na bini su se smenjivali folklorni ansambli iz Svrljiga, Beloinja, Niša, Niške Kamenice i ostalih mesta sa juga zemlje. Predstavljajući kulturu svojih zemalja na bini su blistali i gosti iz Bugarske i Slovenije, a izabrane su i najlepše mis pastirice.

Na kraju večeri mnogobrojnu publiku zabavljali su Vesna Zmijanac, estradna zvezda, i folk pevač Jovan Mihaljica.

Posećenost drugog dana Manifestacije bila je svakako udvostručena, te je ovo bilo još jedno uzbudljivo i prelepo veče na SC “Pastirište“ u Svrljigu.

GALERIJA

Pročitajte i

Takmičenje, foto: M.M.

Koncertom Cece završena 15. Belmužijada

Velikim koncertom Svetlane Cece Ražnatović pred mnogobrojnom publikom iz svih krajeva Srbije ali i regiona, završena je 15. Belmužijada u Svrljigu.  Podelom nagrada najboljim učesnicima u

Otvorena 15. Belmužijada, foto: Svrljiške novine

Otvorena 15. Belmužijada

Juče je zvanično otvorena 15. Belmužijada u Svrljigu. Privredno-turistička i kulturna manifestacija ove godine održaće se po 15-ti put, a pored prve finalne večeri u spravljanju

Foto: RTRS, preuzeto: YT kanal Svetlana Ceca Ražnatović

Ceca Ražnatović na 15. Belmužijadi u Svrljigu

Ovogodišnja 15. Belmužijada biće održana prve nedelje u avgustu, odnosno 6, 7. i 8. avgusta. Po običaju Belmužijadu će otvoriti tradicionalni Sabor gajdaša balkanskih zemalja, a nastupiće bendovi Topli maj

3 Komentar

  • 70000 ljudi vec dostignutoooo

  • zasta ste platili vesnu.treba da se stidi svog nastupa

  • Mene interesuje kao gradjanina opštime Svrljig koliko košta dolazak v.zmijanac

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *