Search
Close this search box.
JEDINSTVENA MANIFESTACIJA
Broj pregleda

Održan osmi „Sabor gajdaša“

Podeli sa prijateljima:

Tradicionalna manifestacija „Sabor gajdaša balkanskih zemalja“ održana je 1. avgusta 2014. godine na SC „Pastirište“ u Svrljigu.

Sabor

Na ovogodišnjem „Saboru gajdaša balkanskih zemalja“ učestvovalo je 27 gajdaša iz Srbije, Makedonije i Grčke.

Žiri u sastavu: dr Mirjana Zakić, dr Rastko Jakovljević i Milen Gojković, ocenio je da su najuspešniji gajdaši bili Steljos Matrakakis iz Grčke, Dušan Popović iz Suvog Dola na Pešteru, Aleksandar Đorđević iz Grdelice i Filip Bogdanović iz Lebana.

Ovogodišnji osmi „Sabor gajdaša balkanskih zemalja“ sufinansiralo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

3 Komentara

  1. Prošlo je više od 10 dana od ovog dogadjaja a nema intervjua sa najboljim gajdašima. Pa gde ste Vi poštovani novinari ovih novina bili kada se proglasiše najbolji gajdaši na njihovom Saboru ove godine. Gde se denulo ono što krasi svakog pravog medijskog delatnika da dodje do ekskluzivnog intervjua sa najboljim gajdašima u Republici Srbiji, odnosno u ovom evropskom regionu. Stvarno ne mogu da razumem kako ste podcenili ove muzičke stvaraoce a dali ste exsugradjaninu fudbaleru iz nekog beloruskog tima prostora u interjuima kao da je sam stvorio život na ovom Svetu. Moram Vam odati priznanje da ste antiSvrljižani kada niste kroz afirmaciju najboljih gajdaša, dali doprinos popularisanju toga instrumenta i bolje budućnosti tog stvaralaštva u Svrljigu i okolini. Eh, gde je nestao onaj novinarski nerv, da reaguje i stvori ekskluzivni materijal i posle ga proda drugim medijima u Srbiji i okruženju, svugde odakle su došli gajdaši na ovogodišnji Sabor. Baš ste žalosni !!!!!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Odlično!

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano