Search
Close this search box.
SVRLJIG/BEOGRAD
Broj pregleda

Simulacija rada Narodne Skupštine

Podeli sa prijateljima:

Seminar pod nazivom ”Simulacija rada Narodne Skupštine” u sprovođenju Narodne Skupštine Republike Srbije zajedno sa Omladinskim Odborom za obrazovanje održana je u Beogradu je od 21. do 25. maja.

SKUPSTINA-A

Seminaru je prisustvovalo 40 mladih iz 30-tak gradova Srbije, među kojima je bio i predstavnik Svrljiga, naša sugrađanka, Tina Gavrić.

Prvog dana seminara, na interkulturnoj večeri, učesnici su imali priliku da predstave gradove iz kojih dolaze.

Svrljig je predstavljen: vinom, rakijom, belmužem, sirem, vunenim čarapama a na štandu se moglo naći još mnogo toga.

Tina GavricTeme koje su učesnici još obrađivali u toku seminara: Mladi aktivni i odgovorni građani, aktivizam mladih, kultura dijaloga, položaj manjinskih grupa u Srbiji, građanska odgovornost i ostalo.

Jedan ceo dan u toku seminara bio je odvojen za Narodnu Skupštinu, gde su učesnici imali prilike da upoznaju Predsednicu Skupštine Republike Srbije Maju Gojković  i Ambasadora SAD-a u Beogradu Majkla D. Kirbia.

Ovo je prilika da se mladim Svrljižanima podigne svest o značaju procesa donošenja odluka koje se tiču njih samih i poziv da se aktiviraju kako u lokalnoj samoupravi tako i na nivou Republike.

Zahvaljujem se predsednici opštine Jeleni Trifunović na pomoći i obezbeđivanju potrebnih stvari za učešće na Seminaru, a takođe zahvalnost i Narodnom Poslaniku Miliji Miletiću koji je dao punu logističku podršku ovom projektu, kaže Tina Gavrić.

Omladinski Odbor za obrazovanje je organizacija civilnog društva sa sedištem u Beogradu i čine ga mladi ljudi, srednjoškolci i studenti.

Jedan komentar

  1. Poštovana Tina Gavrić je resurs koji sada treba da deluje u Svrljigu, pa pošto je Marko M. koordinator Kancelarije za mlade u okviru opštinske uprave Svrljiga, eto njih dvoje već mogu da sednu i okupe druge mlade ljude, a njih ne manjka – sekcija engleskog jezika u srednjoj školi je rasadnik lepote i znanja – kako bi ponudili Omladinskom odboru za obrazovanje, kao NVO iz Beograda, okvir za projektnu saradnju. Gvoždje se kuje dok je vruće, kaže naš narod, a ja pozivam sve vas mlade Svrljiga da se pridruže Tini i Marku u pripremi projekata koji će doneti bolji život za mlade na čitavoj teritoriji ove opštine. Eto, da kažem i nešta konkretno, okrenite se Fondu Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu, jer oni imaju otvoren poziv za projekte čitave godine. Srećno!!!!!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Svrljiske novine predstavljaju