ŠK VETERAN

Sretenjski turnir u šahu

Broj pregleda

U subotu, 15. februara, na Sretenje, povodom tradicionalnog okupljanja šahista na ovaj praznik, u prostorijama Šahovskog kluba “Veteran“, uz pomoć klubova Šahovskog kluba “Drajinac“ i Šahovskog kluba “Veteran“ održano je brzopotezno prvenstvo Svrljiga.

SK-VETERAN
Na turniru je učestvovalo 15 šahista, koji su po Bergerovom sistemu 15 kola, 5 minuta po igraču svako sa svakim, obeležili ovaj veliki praznik.

Turnir je zvanično otvorio predsednik opštine Svrljig i kandidat za narodnog poslanika Republike Srbije Milija Miletić, povlačenjem prvog poteza u partiji između Batanjca i Petrovića.

Turnir

On je u kratkom obraćanju prisutnima istakao značaj ovakvih sportskih okupljanja i druženja, te pohvalio aktivneosti šahista.

Posle odigranih 15 kola i beskompromisnih borbi prvo i drugo mesto podelili su majstorski kandidati Batanjac Aleksandar i Vojkan Marinković sa po 13 poena koji su i proglašeni pobednicima Sretenjskog turnira.

Treće, četvrto i peto mesto sa po 9 poena osvojili su: Majstorski kandidat Branislav Aleksić, Milenko Petrović i Mitić Radoš, dok je šestu poziciju zauzeo talentovani kadet Nikola Marinković sa 8,5 poena.

Pročitajte i

Šahisti, foto: A.K.

Turnir u šahu u okviru “Belmužijade“

Šahovski klubovi “Zeleni vrh“ i “Veteran“ sa svojim članovima i Opštinski šahovski savez opštine Svrljig u okviru manifestacije “Belmužijada“ organizovali su tradicionalni rapid turnir u

Rapid turnir u šahu “Svrljig – 2016“

Šahovski savez opštine Svrljig u saradnji sa šahovskim klubom “Veteran“ i uz pomoć šahovskog mecene fide majstora Dragana Radenkovića Pižona iz Knjaževca organizuje tradicionalni rapid

Šahovski turnir osnovaca

Opštinski šahovski savez u saradnji sa Osnovnom školom, a uz podršku klubova “Veteran“ i “Drajinac“, 31. januara odrganizovali  su takmičenje za osnovce. Na takmičenju učestvovalo

Svetosavski turnir u šahu

Povodom praznika Svetog Save, u organizaciji Š.K. “Veteran“, sekcije penzionera, a u saradnji sa Opštinskim šahovskim savezom, jule je počeo tradicionalni Svetosavski turnir u šahu.

Novogodišnji turnir u šahu

U organizaciji Šahovskog kluba „Veteran“ i Šahovske sekcije Udruženja penzionera opštine Svrljig, u nedelju, 28. decembra 2014. godine, održan je Novogodišnji turnir u šahu. Na

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *