Search
Close this search box.
KRAJ GODINE
Broj pregleda

Sastanak predsednika i direktora

Podeli sa prijateljima:

Redovni, poslednji u ovoj godini, sastanak direktora i predsednika opštine Svrljig održan je juče u zgradi Opštine.

direktori

Priprema budžeta za 2014. godinu i poslovanje budžetskih korisnika bile su glavne teme poslednjeg ovogodišnjeg sastanka predsednika Milije Miletića sa direktorima i predstavnicima javnih ustanova.

Zbog opravdanog odsustva direktora, JKSP ”Svrljig”, JP Direkcije za izgradnju Svrljiga, Centra za turizam, kulturu i sport i PU ”Poletarac”, prisustvovali su njihovi zamenici – predstavnici ovih ustanova.

Saša Golubović, direktor OŠ ”Dobrila Stambolić” istakao je da se u školi odvija sve po planu i u okviru programa za 2013. godinu. On je napomenuo da se intenzivnije radi na zagrevanju prostorija, u Svrljigu i na seoskom području.

Direktorka Centra za socijalni rad Vesna Nedeljković kaže da se do kraja godine završava program pod nazivom ”Pomoć deci sa smetnjama u razvoju” i da je njegova relaizacija više nego uspešna. Nedeljkovićeva dodaje da je zbog zimskih uslova povećan broj korisnika socijalnih davanja. Od većih investicija ističe da je a u toku proteklog meseca kupljena je kuća za Đorđević Slađanu samohranu majku.

Mitić Lela, direktorka SŠ ”Dušan Trivunac Dragoš” napominje da je jedini problem u školi grejanje.

Školske prostorije se ne greju u toku celog dana pa se temperatura razlikuje od temperature u Osnovnoj školi – kaže Mitićeva.

Ona je predsednika obavestila da su se iz Niša vratila 3 učenika iz Niša koja  će nastavu pohađati u Svrljigu.

Crveni krst Svrljig je u minulom periodu podelio, socijalno ugroženima sa teritoriji svrljiške opštine, 900 paketa hrane i opreme, kao preventivu i pripremu za vanredne situacije. Poverenik Crvenog krsta Steva Stojanović kaže da su na snazi mere štednje i restrikcije pa su povodom toga tri radnika ove organizacije na neplaćenom odsustvu.

Milija-Miletic-predsednik-opstine

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić apelovao je da se u buduće strogo vodi kontrola rada Narodne kuhinje.

Zbog sumnje da se hrana troši nenamenski i da veći deo odlazi na prehranu životinja potrebno je uvesti veću kontrolu korisnika, prvenstveno zbog zaštite onih ljudi kojima je ta pomoć najpotrebnija  – istakao je Miletić.

Iz Direkcije za izgradnju Svrljiga kažu da je završena rekonstrukcija kanalizacione mreže u Lukavičkoj i da je izgrađena u Omladinskoj ulici, a da je deo izgradnje započet u ulici Raše Cvetkovića. Što se tiče izgradnje bazena u toku su pripreme za drugu fazu izgradnje kupališnog kompleksa na ”Pastirištu”.

Da nema restrikcija vode i dodatnih problema na vodovodu potvrdio nam je Božinović Negovan iz JKSP ”Svrljig”.

Restrikcija nema, padavine su znatno uticale na povećanje kapaciteta vode na izvorištima. U protekloj nedelji imali smo dve havarije u gradu koje su veoma brzo sanirane, kaže Božinović i dodaje da su ekipe na terenu i rade na postavljanju snegobrana na lokacijama širom svrljiške opštine, gde god je to potrebno.

Na kraju, direktor Doma zdravlja Dragan Budimović pozvao je sugrađane, da iskoriste priliku i da se vakcinišu protiv sezonskog gripa. Po njegovim rečima u Dom zdravlja stigao je dovoljan broj vakcina, a preporuka je da se vakcinišu hronični bolesnici i stariji žitelji.

Sledeći sastanak zakazan je već idućeg meseca u novoj 2014. godini.

Jedan komentar

  1. Ovaj Negovan je najveci uvlakac u komunalcu. Milijo skloni ga jer je nesposoban unistio je cetkaru stavice tacku i na komunalac koji kako tako funcionise.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano