Search
Close this search box.
IV godišnja konferencija
Broj pregleda

Zelena ekonomija

Podeli sa prijateljima:

”Business Info Group” pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Republike Srbije, u petak 1. marta u Beogradu, organizovao je IV godišnju regionalnu konferenciju Zelena ekonomija.

1

Zelena ekonomija je postala sastavni deo života razvijenih društava i sve je prisutnija svest da se tim putem mora ići ne u budućnosti, već odmah. Osim strateške važnosti za dalji razvoj, pa i opstanak Srbije, poslednjih godina je postalo jasno da je ova industrija velika ekonomska šansa i neiscrpni industrijski resurs u raznim oblastima direktno ili indirektno povezanim sa održivim razvojem zajednice.

Četvrta godišnja konferencija “Zelena ekonomija” okupila je ove godine, po prvi put, predstavnike Vlada zemalja regiona, a kao i prethodnih godina predstavnike biznisa iz raznih oblasti zelene ekonomije, visoke predstavnike Evropske komisije, međunarodnih institucija, poslovnih asocijacija. U ime opštine Svrljig konferenciji ”Zelena ekonomija” u hotelu Hyat u Beogradu prisustvovao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Bez ‘zelene’ ekonomije nema budućnosti, ni privrednog rasta u Srbiji i regionu”, rekla je ministarka energetike Zorana Mihajlović na skupu “Zelena ekonomija, zaštita životne sredine – izazovi za Srbiju i region.

Prioriteti za Srbiju su borba protiv klimatskih promena, upravljanje otpadom i proizvodnja energije iz otpada, kao i razvoj reciklažnih centara i regionalnih deponija, naglasila je ministarka.

Inače, Svrljig je jedna od opština sa sertifikatom ”Zelena opština”.

Jedan komentar

  1. Чим је у овај пројекат умешана и робовласничкаЕУ, значи да се ради о нечем мутном, ако је у питанју храна ето нових отрова за нас.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano