Search
Close this search box.
Uključen i mašinski fakultet
Broj pregleda

Pomoć u rešavanju vodosnabdevanja

Podeli sa prijateljima:

U petak, 01. februara 2013. godine, u cilju rešavanja problema vodosnabdevanja, predsednik opštine Svrljig sastao se sa profesorom dr Milošem Milovančevićem sa mašinskog fakulteta u Nišu.

1

Opština Svrljig je sjajan primer kako jedna lokalna samouprava treba da sarađuje sa državnim institucijama, odnosno kako lokalna samouprava može da sarađuje i sa univerzitetom. Veliki broj projekata je u toj oblasti i problem se može rešiti. – konstatovao je prof. dr Milovančević.

Predsednik opštine Milija Miletić rekao je da je radni tim formiran, te da bi stručnjaci sa mašinskog fakulteta značajno doprineli u radu i rešavanju problema vodosnabdevanja. 

Tim je formiran. U narednom periodu pokušaćemo da zajedničkim snagama rešimo dugogodišnji problem svih nas. – naglasio je predsednik Miletić.

Маšinsкi fакultеt bi trebalo da opštini pruži dvоstruкu uslugu. Najpre кrоz stručnе sаvеtе u оblаsti pоbоljšаnjа vоdоsnаbdеvаnjа i a potom i kroz izrаdu prојекtа. 

Radnom sastanku su prisustvovali još i pomoćnik predsednika opštine Svrljig Marko Mladenović i član tima za projekte u okviru Evropske mreže preduzetništva, Svrljižanin, Mladen Vučković.

Jedan komentar

  1. Jeste da zvuči nerealno,i da je velika investicija ali treba razmišljati u pravcu pravljenja neke veštačke akomulacije u koliko u okruženju nem dovoljno izvorišta pitke vode.Odvajanjem tehničke i pitke vode se nebi pitka voda trošila u tehničke svrhe.Tako bi dovoljno bilo pitke vode iz trenutnih izvorišta a vode koje trenutno odlaze u nepovrat bismo iskoristili u tehničke svrhe………

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano