Search
Close this search box.
Prvi deo pred Belmužijadu
Broj pregleda

Počinje izgradnja bazena

Podeli sa prijateljima:

Na osnovu projektnog zadatka, funkcionalnih potreba i predviđenog broja korisnika, urađeno je idejno rešenje kompleksa otvorenih bazena u Svrljigu.

1

Na jučerašnjem sastanku sa projektantima tim ''SVS-projekt'', u SO Svrljig u 18h, prisustvovao je veliki broj stručnjaka iz oblasti građevinarstva, privatnika, političara i čelnika lokalne samouprave i žitelja opštine.  

Naime, kompleks bazena biće izgrađen iz tri etape a prva će biti gotova već pred održavanje ''Belmužijade''.

Svrljig će dobiti jedan otvoreni bazen u prvoj fazi, već ove godine, do početka ''Belmužijade''. Naša komisija je obišla više gradova gde ima sličnih kompleksa bazane pa smo nastojali da uskladimo želje i mogućnosti. Trudimo se da sa što manje sredstava postignemo pravi efekat gradnjom funcionalnog kompleksa bazena shodno našim potrebama – rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Predsednik je pozvao da u narednih nedelju dana u izradi projekata učestvuju svi sugrađani, koji će pratiti ovaj projekat preko medija. 

Mogu našoj službi u opštini ili Direkciji za izgradnju dostavljati svoje primedbe i predloge. Samtaramo da je ovakav objekat stvarna potreba stanovnika našeg grada i izdvojili smo 22 miliona budžetskih sredstava za gradnju u prvoj fazi – rekao je predsednik opštine Milija Miletić ,na prezentaciji idejnog projekta kompleksa bazena.

Prema predloženom idejnom rešenju osnovna je gradnja poluolimpijskog bazena 25 x 13,5 metara a potom i dečijeg bazena manje površine. Predviđeni su, pored neohodne opreme za tehničko funkcionisanje i održavanje bazen i brojni prateći sadržaji, od dečijih mobilijara, do kafića i spaisoca i medicinske službe.

Kako saznajemo voda će biti obezbeđena iz bušotina, poput arterskih bunara, koji će pomoći da se ne smanjuju postojeći kapaciteti sa gradske mreže, ujedno će pomoagati u periodu kada bazen ne radi. Za to su predviđene dve bušotine, jedna na samom Pastirišu a druga na isturenoj loklaciji.

Detaljne karakteristike kupališnog kompleksa:

Na osnovu projektnog zadatka,funkcionalnih potreba i predviđenog broja korisnika, urađeno je idejno rešenje kompleksa otvorenih bazena, sa pratećim objektima i tehničkim blokom, za potrebe opštine Svrljig. Pešački prilaz do ulaza u objekat gde je smeštena garderoba, obezbeđen je iz Hasanbegovićeve ulice sa keja. Školski prilaz moguć je takođe iz Hasanbegovićeve ulice. Predviđen je potreban broj parking mesta ispred glavnog ulaza. Na parceli su idejnim rešenjem predviđena dva bazena kapaciteta 500 korisnika. Rekreativni bazen je dimenzija 25 x 13.5 metara kvadratnih, sa površinom vodenog ogledala od 312.5 metara kvadratnih i dubinom od 2.20 m. On je zbog visokog nivoa podzemnih voda uzdignut na plato visine 1.20 m do koga se pristupa preko stepeništa i rampe. U sklopu stepeništa, nalazi se i tribina za sedenje i suncanje, sa kojih se pruza pogled na brčkalište. Brčkalište je nepravilnog oblika kruznih formi, poluprecnika od 4.20 do 9.60 m, ukupne površine vodenog ogledala od 520.5 metara kvadratnih sa različitim dubinama 0.40 i 1.20 m. Dubina od 0.40 m je pregrađena zidom visine 50 cm sa koga padaju vodeni slapovi. Uz brčkalište je predviđen i kafe bar, kružne osnove prečnika 8.0 metara.

FOTOGALERIJA

8 Komentara

  1. Od bazena sigurno nece biti nista jer je to jos jedna laz u nizu predsednika Mileije Miletica.I ako se nesto konkretno bude radilo bar pola para ce biti ukradeno kao sto je to slucaj bio sa balon salom.U Svrljigu ni jedan poso ne moze da prodje bez procenta (%), sto za predsednika sto za Seljacku stranku.

    1. To ti licno reko (%) bunardzija, ili onaj sto hoce treci put da se angazuje za bazen. I to kao slucajno sada angazuje neke dusebriznike svrljiske. Ponavljam treci put, jer je dva puta vec maznjavao lovu sa tadasnjim mister (%), a sada ti isti tvrde da svi drugi rade kao i oni na (%). Pa nije bas tako, a i da jeste manji (%) od vas uzimaju garant!!!!

  2. Postoji nejasnoća vezana za bušotinu na “nekoj” lokaciji, možda ona i nepostoji, kao i nejasnoća vezana za površine bazena. Primetnoje da je veća površina koju bi koristila deca koja kad porastu neće moći da koriste bazen namenjen odraslima.

    1. Dok pomocni radnici i radnice iz skole cepaju dzepove drzeci ruke u istim, a nastavnici fizickog jure sojke po trotoaru kod skole…. A i za to je kriv neko drugi, dabome, da, da…

  3. konacno i mi da dobijemo taj bazen!!! :)))))

    Samo mi se cini da je ovaj bazen bas mali za ovoliki grad i onoliku zegu…GUZVA U NAJAVI!!!
    jeste da je izgradnja dosta skupa ali ipak se ne gradi bazen svake godine…

  4. zbog gužve biće dobro ako bude moglo samo da se stoji u vodi pa makar bez plivanja. Nama nisu bitni sportovi na vodi obzirom da vode nema ni za piće ali za “kupanje” se kopaju nove bušotine sa kozna kojom cenom. Tu je i Mašinki fakultet da reši vodosnabdevanje. Nije mi jasno ko u sve priče veruje- danas su na snazi restrikcije da bi višlji delovi grada dobili vodu a već sutra sledi uteha da se ptavi bazen. Zaključak izvedite sami.

    1. Zakljucak:
      Imate vi plasticne na naduvavanje nije vam potreban ovakav bazen.
      Zakljucak:
      Boli to sto poznati bunardzija dr. nece biti angazovan i na sladecim busotinama sa tikom sada mladjim, a nekoliko puta sam pisao da oni vrlo dobro znaju koliko para moze od toga da se mazne. 7, 8 godina cekamo izvestaj koliko je kostala njihova busotina iznad krke.
      Zakljucak:
      Beskucnik dobija kucu konacno, ali bez obzira sto temelji nisu izvuceni nego je samo projekat odradjen, on se buni sto prozor nije malo veci od zida te iste buduce kuce!?! Zakljucak izvedite sami. Pojedini nisu ni za sta, niti zasluzuju ista, a steta je sto ce to isto da koriste i oni kasnije!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano