Asfalitra se ulica Krste Popovića

Broj pregleda

Posle duže pauze, nastavlja se izgradnja jednog dela ulice Krste Popovića u naselju Lukavica, koja vodi do stočne pijace u Svrljigu.

Ulica Krste Popovica Svrljig

Ulica koja je pre mnogo godina, po svemu sudeći, asfaltirana neprofesionalno i ‚‚bez podloge‚‚ danas se prepravlja i radi iz početka. Po rečima nadležnih za izgradnju, asfalt je navožen bukvalno na zemlji, gde nije imalo čak ni rizle, te je normalna pojava koja je usledila a to je ronjenje i propadanje, inače ovo je glavna veza do stočne pijace i jednog dela naselja ‚‚Lukavica‚‚.

Pre nešto više od jedne decenije  prvi put je asfaltiran ovaj put, i to neposredno pred lokalne izbore. Tadašnja lokalna vlast pokušala je da ga što pre ‚‚skarabudži‚‚ pa je asfaltiran kao što vidite, govori meštatin ovog naselja.

Ova deonica, do sada samo je krpljena i sanirana, gde god je to bilo neophodno, a opština i direkcija su rešile da uđu u proceduru izgradnje trase kakva dolikuje jednom ovakvom naselju. Tim povodom, danas, kako bi se uverili da sve teče po planu i dogovoru , na terenu je lično izašao predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, zajedno sa  direktorom JP Direkcije za izgradnju grada, Srđanom Đorđevićem.

Izgradnja Svrljig

Uskoro će ovih 250 metara biti izgrađeno, nakon toga, naredne godine završićemo kompletnu trasu do stočne pijace. Po završetku ovog posla prelazimo na urbanizaciju i uređenje okoline oko stočne pijace, rekao je Miletić.

Činjenica je da su ovi radovi trebali biti završeni još mnogo ranije, ali zbog čega nije tako odgovoran je tadašnji izvođač radova koji svoj posao nije ni počeo. Po rečima predsednika opštine Svrljig, ostaju da se rekonstruišu i preurede ‚‚Ljubovačka‚‚ ulica, ‚‚Mladenova‚‚ ali ostale ulice koje su predviđene za preuređenje planom i programom.

Pročitajte i

Krenuli radovi, foto: M.M.

Krenuli radovi na sanaciji udarnih rupa

Krajem protekle nedelje izvršena je sanacija udarnih rupa na gradskim ulicama, a već danas radovi se nastavljaju u selima Plužina i Niševac.  Sanacija udarnih rupa

Radovi, foto: Svrljiške novine

Uređen put od Svrljiga do Niša

Delovi puta od Svrljiga do Niša, uglavnom krivine, rekonstruisani su proteklih nedelja.  Na teritoriji Svrljiga rekonstruisana je krivina kod Razbiglave, kao i krivina prema prevoju

3 Komentar

  • Svaka cast za inicijativu ruglo je sto su socijalisti ostavili iza sebe.Podrska daljem radu

  • ajde neka neko objasni odakle su nasli ovaj izraz“ skarabudzi“ i sta on znači

    • To ce tvoj otac najbolje znati da ti objasni.
      On je to „izraz“ odradio i eto ga ni manje ni vise nego pera… Trebao je da skrene levo kod Albukerkija…

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *