Search
Close this search box.
Na visokoj nozi
Broj pregleda

Studije višeg strukovnog obrazovanja u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Poslovna saradnja između opštine Svrljig i Visoke škole strukovnih studija za menadžemnt u saobraćaju se nastavlja, potvrđeno je na jučerašnjem sastanku u predsednika opštine Svrljig i predstavnika ove škole. 

Visoka skola u Svrljigu

Otvaranjem Visoke škole u Svrljigu pruža se veća mogućnost mladim ljudima da se obrazuju u svom gradu, a njihovim roditeljima donosi značajnu uštedu u ovoj ekonomskoj krizi. Ne uzimajući u obzir grad Niš, sličnih studija za sada nema u okruženju, pa bi Svrljig mogao za veoma kratko vreme da preuzme lidersku poziciju u školstvu, samim tim drastično bi napredovao u smeru obrazovanja ali i u ekonomskom pogledu.

Na sastanku kod predsednika opstine Svrljig

Direktor Andonovic
Direktor škole Andon Kostadinović

– Stiču se uslovi da možemo krenuti intenzivnije na izradi elaborata koji ćemo potom predati Ministarstvu prosvete kako bi matična jedinica dobila akreditaciju za otvaranje isturenog odeljenja u Svrljigu.  Bitno je spomenuti  da je za ravnomeran razvoj ovakvog tipa školstva neophodno minimum tridesetak studenata na svakoj godini Visoke škole, naglasio je direktor škole Andonović.

Akreditovan smer kriminalistike

Kako je dogovoreno na prošlim sastancima nastavni deo odvijao bi se u zgradi srednje škole „Dušan Trivunac – Dragoš“, a studenti bi pored  programa „menadžment u saobraćaju“ i „menadžment u javnim uslugama“ mogli da upišu i pohađaju ‚‚Osnovne i specijalističke strukovne studije prava i bezbednosti‚‚.

Milija Miletic
Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić

Predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, pozvao je sve zainteresovane buduće studente iz Svrljiga i okruženja da  nakon otvaranja dođu u Svrljig i  upoznaju se sa materijom školstva, pritom uoče mogućnosti za dalje školovanje u našoj opštini.

– Po svemu sudeći Svrljig bi uskoro trebao da dobije Visoko obrazovanje, jer naši žitelji to svakako zaslužuju. Najbitnije je stvoriti adekvatne uslove za školovanje naše dece, ali i dece iz okolnih gradova i opština, naglasio je predsednik Miletić i dodao da nije isključena mogućnost da neki od njih nakon školovanja ostanu da rade i žive u Svrljigu.

 Misija Visoke škole strukovnih studija za menadžment u saobraćaju je da doslednom primenom evropskih i svetskih standarda organizuje visokokvalitetne studije iz oblasti menadžmenta u saobraćaju i menadžmenta u javnim uslugama. Takođe, misija ove škole je i u izradi strukture i sadržaja studijskih programa u skladu sa Bolonjskim procesom, njihovo neprekidno osavremenjavanje i komparacija sa kurikulumima srodnih inostranih visokoškolskih institucija i ustanova.

Jučerašnjem sastanku prisustvovali su i profesor dr Zoran Cvetković – rukovodilac projekta nastave za opštinu Svrljig, prof. Milovan Dimitrijević i direktor JKSP Svrljig, Igor Davidović.

7 Komentara

    1. Tolika radna mesta su otvorena od 2000-te godine do danas zahvaljujuci razlicitim vladama pro-evropskim i naprednim, a ti pitas gde?!?
      Pa kod Olivera Dulica bre…

  1. ma ljudi ovo je bre smesno i u isto vreme i zalosno: nasa opštinska vlast i sa njom nam predsednik na celu se bori za poljoprivredu i selo i po logici trebalo je da otvori visoku poljoprivrednu skolu ili sl..otvaraju neke neproizvodne delatnosti,a opština nam je nerazvijena,i jedva imamo dece koja ce da idu i u osnovnu skolu,a najvecu korist od toga imaju naravno profesori koji ce da primaju platu od toga i ovi da s evale samo da su “otvorili nesto”, a nece nikog da zadrze time, jer znaju na niko ne moze da se zaposli nigde posle tih skola.

    1. Sta li tebe zadrzava ovde? Pa idi vec jednom preko i resi globalnu krizu, samo tebe i tvoju ekpertizu cekaju da rese sve probleme!!! Levo od Albukerkija…

  2. Ti si smesan brate majke mi.Opet pravis dramu i siris negativnu energiju po svrljiskim novinama.Pa bre covece neka se otvori bilo sta da bar ustede ta deca neki dinar svojih roditelja to je i cilj amebo. Gde si ti vido da neko radi u svojoj struci osim u americkom filmu,gde zivis,sta radis,sta razmisljas nemam pojma al znam da si pglu do jeja. Stvarno si be pero OUT

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano