Search
Close this search box.
Broj pregleda

Podrška Predraga Marića

Podeli sa prijateljima:

Predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, i predsednica SO Svrljig, Jelena Trifunović, sastali su se u petak 28.septembra sa Načelnikom Sektora za vanredne situacije MUP- a Srbije, Predragom Marićem i njegov zamenikom Babićem.

Jelena Trifunovic Predrag Maric Milija Miletic

Razgovori su bili usmereni u unapređenju i osposobljavanja članstva ‘’DVD Svrljig’’ , pritom nabavci adekvatne vatrogasno spasilačke opreme i ostalih proratnih elemenata. Predsednik opštine ukazao je na problem malog broja vatrogasaca-spasioca koji su zaposleni u vatrogasnoj jedinici u Svrljigu, ali ujedno ih i pohvalio za hrabrost u dosadašnjem radu .

Sa načelnikom Marićem imamo izuzetno dobru  saradnju. Ovog puta smo dobili pozitivne odgovore na pitanja o konkretnoj pomoći novoosnvanom Dobrovoljnom vstrogasnom društvu.  Za početak ta pomoć biće usmerena u nabavci propratnih potrebština za naš DVD istakao je Miletić.

Ubrzo se očekuje realizacija ovih dogovora, pa bi po svemu sudeći ‚‚DVD Svrljig‚‚ mogao biti vidno opremljen pre početka snežnih padavina, odnosno zimskog perioda. Podsećamo da je Dobrovoljno vatrogasno društvo  osnovano 11. septembra 2012.godine i da je do danas pored treninga imalo i jednu uspešnu realizaciju gašenja požara.

 Prvi okršaj dobrovaljaca na Tresibabi

DVD Svrljig

Vatrogasna jedinica uz pomoć ćlanova dobrovoljnog vatrogasnog društva ugasila je požar koji je obuhvatio 22 hektara niskog rastinja kroz hrastovu šumu na Tresibabi. Gašenje je trajalo od 15:25 do 22:15 časova, a učestvovoalo je četiri vatrogasca-spasioca i četiri dobrovoljaca.

vatrogasci svrljig

U toku protekle nedelje gorelo je još na mestu zvanom ‚‚Ljuba vode‚‚ i u ataru sela Mečiji Dol, gde su u gašenju učestvovali i meštani sela Mečiji Dol.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano