Broj pregleda

Šahisti najbolji na ‚‚Olimpijadi‚‚

Seoske olimpijske igre ove godine održane su u selu Dragocvet blizu Jagodine, u subotu 22. septembra. Svrljiški sportisti zabeležili dobre rezultate, šahisti ubedljivo najbolji.

Sahisti

U konkurenciji 15 ekipa Svrljižani su, takmičeći se u pet disciplina, uvek bili u grupi od  prva tri mesta-šahu, nadvlačenju konopca, rukometu, malom fudbalu i stonom tenisu.

Njaveći uspeh postigao je Svrljižanin Vojkan Marinković-Marinko. On je osvojio  titulu najboljeg šahiste ali je nagrađen i zlatnom medaljom u kunkurenciji nekoliko desetina kolega koji su učestvovali na ovim seoskim igrama.

–  Zadovoljan sam nastupom naših takmičara u svim disciplinama. Svake godine smo bolji i organizovaniji. Naši momci su srčani i u sportu veoma fer borci, što ih posebno krasi. Mi ne angažujemo, kao neke od ekipa učesnica, profesionalce u pojedinim sportskim disciplinama i zato je uspeh naših amatera veći. Verujem da ćemo naredne godine u mnogim disciplinama biti u samom vrhu takmičarske lestvice, rekao je predsednik Miletić.

Rukometasi

Svrljiški sportisti su blistali u nadvlačenju konopca su išli na bis, u rukometu na pucanje penala, u fudbalu su diktirali tempo a u šahu pokazali sva majstorstva igre i kao pojedinac i kao ekipa.

Učesnike su na takmičenju u Dragocvetu pratili i bodrili predsednica Skupšine opštine Svrljig, Jelena Trifunović i predsednik Milija  Miletić.

Prema njihovim rečima posle ove seoske olimpijade, razmišlja se da se organizuje mini olimpijada na teritoriji naše opštine sa koje bi se kvalifikovali takmičari za viši rang do nivoa Republike Srbije.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.