Search
Close this search box.
Broj pregleda

Posao za Svrljižane, izgradnja mostova i ulice Vase Albanca

Podeli sa prijateljima:

U utorak 21.avgusta predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, sastao se sa Ministrom saobraćaja u Vladi Republike Srbije, Milutinom Mrkonjićem, i generalnim direktorom železnice Srbije, Milovanom Markovićem. 

Milutin Mrkonjic i Milija Miletic

Proširenje pogona mašinske industrije a potom i izrada elemenata za potrebe Železnice Srbije bila je glavna tema jučerašnjeg susreta predstavnika svrljiške opštine i ministara u Vladi Republike Srbije. Pored toga predata je kompletna dokumentacija za izgradnju mosta na reci Timok u ulici Riste Vujoševića i rekonstrukciju mosta, asfaltiranje puta i izgradnju trotoara u ulici Vase Albanca. Na sastanku je predloženo da Ministarstvo saobraćaja pomogne u sanaciji regionalnih puteva koji su pod ingerencijom opštine Svrljig.

Most će biti izgrađen u ulici Riste Vujoševića u neposrednoj blizini elektro distribucije u Svrljigu.  Uporedo sa ovim projektom danas je predata kompletirana dokumentacija za izgradnju mosta u ulici Vase Albanca. Naime, radiće se na proširenju mosta kod tržnog centra, rekonstruisaće se trotoari i renovirati ulica Vase Albanca do izlaza iz Svrljiga u pravcu prema turističkoj destinaciji Babin zub.

Sastanak u ministarstvu saobracaja

Od ministra Mrkonjića smo dobili čvrsta uverenja za izgradnju mostova i puteva u Svrljigu. Najpre ćemo izgraditi most kod Elektro distribucije, a zatim će se graditi put prema turističkoj destinaciji Babin zub uz obaveznu rekonstrukciju pešačkih staza i mosta u ulici Vase Albanca , naglasio je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić

Takođe opština Svrljig nije štedila reči pa je odmah podnela i zahtev za obezbeđivanje sredstava za sanaciju saobraćajnice od Svrljiga do Popšice, koja je u veoma lošem stanju.  Radi se o putnom pravcu oznake R244 koji je u predhodnom periodu bio pod ingerencijom puteva Srbije i  tretiran kao državni put trećeg reda.

MIN DIV

Nadam se da ćemo ubrzo ući u fazu izrade i rekonstrukcije kolovoza od Svrljiga prema Gojmanovcu, Galibabincu i Popšici, rekao je Miletić.

Pored infrastrukturnih poduhvata dosta je bilo reči o budućem upošljavanju Svrljižana, po svemu sudeći u novim pogonima MIN DIV-a.

Mašinska industrija bi trebalo da u narednom periodu aktivno učestvuje na tenderima za izradu potrebnih elemenata Železnice Srbije. Ukoliko dođe do pozitivnih rezultata uslediće i proširenje delatnosti i upošljavanje većeg broja radnika koji će biti iz Svrljig.

Sastanku je pored predsednika Miletića prisustvovo i direktor MIN DIV-a gospodin Ivan Puletić sa svojim najbližim saradnicima.

2 Komentara

  1. Milija, Milutin, Milovan…. sve na milos i rados. Babin zub je ključna reč za radove na ulici Vase Albanca, a ne pešaci koji se godinama kreću kolovozom. Nadam se da će ulicu izravnati tako da više neće biti “jezera” posle svake kiše.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano