Search
Close this search box.
Broj pregleda

Pogledajte kako danas izgleda česma na Gramadi

Podeli sa prijateljima:

Česma na Gramadi dobila izgled kakav zaslužuje. Postavljene su klupe, nastrešnice, izbetoniran je prilaz i ugrađeno stepenište. Iza česme posađene su jelke i zimzelene tuje.

Gramada 1

Česma, odnosno odmaralište za putnike i prolaznike, na takozvanom brdu ‚‚Gramada‚‚ koje razdvaja Svrljig i Niš renovirana je porteklih dana. Ovaj put je veoma frekventan kako iz pravca Niša, tako i iz Timočke krajine. Na ovom mestu najčešće se zaustavljaju strani državljani i radnici koji putuju iz okolnih gradova kako bi se odmorili od puta i uživali u netaknutoj prirodi i hladnoj vodi koja izvire iz kamena. Shodno tome adaptiran je i preuređen prostor oko česme. Radove su izvodili JKSP Svrljig, uz svesrdnu pomoć Direkcije i Opštine Svrljig.

Gramada 2

–  Još uvek nismo finiširali radove na Gramadi. Ovih dana ćemo postaviti stubove i kante za odlaganje smeća, koje ćemo jednom nedeljno prazniti i samim tim održavati higijenu pored česme, rekao je direktor JKSP Svrljig, Igor Davidović.

cesma na gramadi svrljig

Naime, izbetoniran je prilaz do same česme, postavljene su klupe i dodatno su pričvšćeni betonski stolovi. Iza su zasađene male jelkice i zimzelene tuje koje će vremenom praviti hladovinu posetiocima.

 

Podsećamo kako je nekada izgledala okolina oko česme.

Preuređen je i javni toalet koji je bio u katastrofalnom stanju a nalazi se tik preko puta česme.

WC Gramada

 

7 Komentara

  1. napokon nesto lepo, korisno i prijatno za oko. pun pogodak. jos neki vidikovac i terasa sa nekim svrljiskim posluzenjem,,,hhmmmm i neka zarada dobro dodje

  2. bravo…vazno je sve ovo i ocuvati. zato vas mi, svrljiski eko rendzeri, molimo da ne bacate smece a ako ga vidite nije tesko da se pokupi i odnese do korpe.

  3. Dobro je ovo odradjeno, svaka cast. Hteo bih samo da ukazem na vandalski cin na Trkinuom brodu, gde je znak koji je postavljen za pecinu skoro pa polomljen, na licu mesta se i vidi ko je to uradio. Snimite to i objavite, pa ce valjda neka inspekcija u ovom gradu reagovati.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

FK SVRLJIG: Postavljene nove kućice za rezervne igrače

Sportski dan

FK Svrljig spremno dočekuje Partizan, predsednik obišao završne radove

Lokalni izbori 2024

Dr Branimir Nestorović na predizbornoj tribini u Svrljigu

Lokalni izbori 2024

Ovo su kandidati za odbornike GG Pokret za spas Svrljiga

Sportske vesti

FK Svrljig osvojio nova tri boda

Lokalni izbori 2024

Saopštenje koalicijie ,,Aleksandar Vučić – Svrljig sutra”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Svrljiske novine predstavljaju