Pogledajte kako danas izgleda česma na Gramadi

Broj pregleda

Česma na Gramadi dobila izgled kakav zaslužuje. Postavljene su klupe, nastrešnice, izbetoniran je prilaz i ugrađeno stepenište. Iza česme posađene su jelke i zimzelene tuje.

Gramada 1

Česma, odnosno odmaralište za putnike i prolaznike, na takozvanom brdu ‚‚Gramada‚‚ koje razdvaja Svrljig i Niš renovirana je porteklih dana. Ovaj put je veoma frekventan kako iz pravca Niša, tako i iz Timočke krajine. Na ovom mestu najčešće se zaustavljaju strani državljani i radnici koji putuju iz okolnih gradova kako bi se odmorili od puta i uživali u netaknutoj prirodi i hladnoj vodi koja izvire iz kamena. Shodno tome adaptiran je i preuređen prostor oko česme. Radove su izvodili JKSP Svrljig, uz svesrdnu pomoć Direkcije i Opštine Svrljig.

Gramada 2

–  Još uvek nismo finiširali radove na Gramadi. Ovih dana ćemo postaviti stubove i kante za odlaganje smeća, koje ćemo jednom nedeljno prazniti i samim tim održavati higijenu pored česme, rekao je direktor JKSP Svrljig, Igor Davidović.

cesma na gramadi svrljig

Naime, izbetoniran je prilaz do same česme, postavljene su klupe i dodatno su pričvšćeni betonski stolovi. Iza su zasađene male jelkice i zimzelene tuje koje će vremenom praviti hladovinu posetiocima.

 

Podsećamo kako je nekada izgledala okolina oko česme.

Preuređen je i javni toalet koji je bio u katastrofalnom stanju a nalazi se tik preko puta česme.

WC Gramada

 

Pročitajte i

Novogodišnji ukrasi, foto: Svrljiške novine

Krenulo novogodišnje ukrašavanje centra grada

Proteklih dana krenulo je novogodišnje ukrašavanje centra Svrljiga.  Postavljeni su prošlogodišnji ukrasi, a nabavljeni su i neki novi. Novogodišnja jelka ove godine postavljena je ispred

Od 9 do 14h pojedina sela bez struje

Kako namje saopšteno iz Elektrodistribucije Svrljig, zbog radova na seči rastinja u zoni dalekovoda bez struje će ostati pojedina sela.  Naime, radovi se izvode u

APEL ZA ŠTEDNJU VODE ZA PIĆE

Zbog svakodnevnog smanjenja izdašnosti izvorišta i pojave nestašice vode za piće u višim delovima Svrljiga, molimo građane da vodu iz vodovoda koriste namenski odnosno samo

7 Komentar

  • napokon nesto lepo, korisno i prijatno za oko. pun pogodak. jos neki vidikovac i terasa sa nekim svrljiskim posluzenjem,,,hhmmmm i neka zarada dobro dodje

    • Odličan predlog!

  • Svaka čast, odlično !!!

  • Bravo, to je dobra reklama za nasu opstinu! Ko ce da ti udje u kucu ako je u dvoristu djubriste?:)

  • bravo…vazno je sve ovo i ocuvati. zato vas mi, svrljiski eko rendzeri, molimo da ne bacate smece a ako ga vidite nije tesko da se pokupi i odnese do korpe.

  • svaka cast ljudi ,, i ovako treba da se nastavi!!

  • Dobro je ovo odradjeno, svaka cast. Hteo bih samo da ukazem na vandalski cin na Trkinuom brodu, gde je znak koji je postavljen za pecinu skoro pa polomljen, na licu mesta se i vidi ko je to uradio. Snimite to i objavite, pa ce valjda neka inspekcija u ovom gradu reagovati.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *