Svrljiške novine

Broj pregleda

Preko hiljadu vernika u Pirkovcu

Pravoslavni praznik Sveti Arahangel Gavrilo, danas je svečano obeležen u svrljiškom selu Pirkovac, u porti  istoimenog manastira.

Pirkovac kod Svrljiga

U pozdravnom govoru, podsećajući okupljene da se srbi masovno vraćaju veri i da je to rezultiralo da se i ovaj manastir obnovi, Starešina Jeromonah Varnava,  zahvalio se na svesrdnoj pomoći Sinoda i patrijarha ali i opštine Svrljig, posebno ističući zalaganje predsednika opštine Milije Miletića. Upravo, pred praznik, posredstvom opštine, rekonstruisan je izvor vode pod portom i uređeno prilazno stepenište. Reč je o izvoru za čiju se vodu veruje da ima lekovito svojstvo i po koju dolaze vernici iz čitave bivše Jugoslavije.

Posle svečane liturgije u manstiru, u porti je priređen muzičko-zabavni program, a Udruženje boraca ratnih i mirnodopskih invalida rata, uručilo je zahvalnicu Starešini Varnavi za uspešnu višegodišnju saradnju.

Varnava

Za  sve prisutne priređen je zajednički ručak što za sofrom u sali što u samoj porti manastira.

U ime opštine Svrljig, svečanosti su prisustvovali predsednica Skupštine opštine Svrljig, Jelena Trifunović i direktor JKSP Svrljig, Igor Davidović.

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *