Japanci pomažu Dom zdravlja sa 80.000 evra

Broj pregleda

Predstavnici japanske ambasade nastojaće da iz svog fonda izdvoje čak 80.000 evra za pomoć u opremi i prevozu svrljiškom Domu zdravlja.

Japanci pomazu Svrljig

Naime, pre godinu dana ambasadi je u ime opštine i Doma zdravlja, upućen zahtev za pomoć, te su koordinatori došli da uporede spisak potreba  sa mogućnostima donacije. Tim povodom juče je u Domu zdravlja u Svrljigu održan zajednički sastanak, direktora ove ustanoev dr Dragana Budimovića, predstavnika japanske ambasade u Beogradu i predsednika opštine Svrljig, Milije Miletića.

Predsednik Miletić i direktor Budimović, insistirali su da se prioritet da pomoći u vozilima sa medicinskom opremom kojima bi se na terenu u svrljiškim selima, pacijentima moglo da ukaže hitna pomoć i da se, po potrebu transportuju na kliniku. Razgovarano je i o mogućnostima doniranja savremenije opreme za stomatološku službu i laboratoriju.

U ime ambasade Japana, prisustvovali su koordinatori projekta za osnovne potrebe stanovništva u Srbiji i Crnoj Gori, Joko Katakura i Dušan Arbutina. Na jučerašnjem sastanku nagovešteno je da će iz svog fonda za ovu godinu japanska ambasada izdvojiti oko 80.000 evra za realizaciju pomoći zdravstvu.

Pročitajte i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *