Search
Close this search box.
Broj pregleda

Japanci pomažu Dom zdravlja sa 80.000 evra

Podeli sa prijateljima:

Predstavnici japanske ambasade nastojaće da iz svog fonda izdvoje čak 80.000 evra za pomoć u opremi i prevozu svrljiškom Domu zdravlja.

Japanci pomazu Svrljig

Naime, pre godinu dana ambasadi je u ime opštine i Doma zdravlja, upućen zahtev za pomoć, te su koordinatori došli da uporede spisak potreba  sa mogućnostima donacije. Tim povodom juče je u Domu zdravlja u Svrljigu održan zajednički sastanak, direktora ove ustanoev dr Dragana Budimovića, predstavnika japanske ambasade u Beogradu i predsednika opštine Svrljig, Milije Miletića.

Predsednik Miletić i direktor Budimović, insistirali su da se prioritet da pomoći u vozilima sa medicinskom opremom kojima bi se na terenu u svrljiškim selima, pacijentima moglo da ukaže hitna pomoć i da se, po potrebu transportuju na kliniku. Razgovarano je i o mogućnostima doniranja savremenije opreme za stomatološku službu i laboratoriju.

U ime ambasade Japana, prisustvovali su koordinatori projekta za osnovne potrebe stanovništva u Srbiji i Crnoj Gori, Joko Katakura i Dušan Arbutina. Na jučerašnjem sastanku nagovešteno je da će iz svog fonda za ovu godinu japanska ambasada izdvojiti oko 80.000 evra za realizaciju pomoći zdravstvu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

TRIBINA: KAKO DO SLOBODE U SVRLJIGU, GOSTI NARODNI POSLANICI

MILETIĆ: POZIV NA OKRUGLI STO NA TV ,,SUPER D+”

Dobra vest

Dogovorena saradnja vinskih proizvođača u Srbiji i kineskih partnera

Odlična vest

Jana Pavlović osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju “Književna olimpijada”

Radno

Novi asfalt za lalinske ulice

Dobra vest!

Svečano otvoren vizitorski centar u Niševcu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano