Svrljiške novine

Broj pregleda

Japanci pomažu Dom zdravlja sa 80.000 evra

Predstavnici japanske ambasade nastojaće da iz svog fonda izdvoje čak 80.000 evra za pomoć u opremi i prevozu svrljiškom Domu zdravlja.

Japanci pomazu Svrljig

Naime, pre godinu dana ambasadi je u ime opštine i Doma zdravlja, upućen zahtev za pomoć, te su koordinatori došli da uporede spisak potreba  sa mogućnostima donacije. Tim povodom juče je u Domu zdravlja u Svrljigu održan zajednički sastanak, direktora ove ustanoev dr Dragana Budimovića, predstavnika japanske ambasade u Beogradu i predsednika opštine Svrljig, Milije Miletića.

Predsednik Miletić i direktor Budimović, insistirali su da se prioritet da pomoći u vozilima sa medicinskom opremom kojima bi se na terenu u svrljiškim selima, pacijentima moglo da ukaže hitna pomoć i da se, po potrebu transportuju na kliniku. Razgovarano je i o mogućnostima doniranja savremenije opreme za stomatološku službu i laboratoriju.

U ime ambasade Japana, prisustvovali su koordinatori projekta za osnovne potrebe stanovništva u Srbiji i Crnoj Gori, Joko Katakura i Dušan Arbutina. Na jučerašnjem sastanku nagovešteno je da će iz svog fonda za ovu godinu japanska ambasada izdvojiti oko 80.000 evra za realizaciju pomoći zdravstvu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *