Broj pregleda

Stižu 200.000 evra od projekta

Opština Svrljig ulazi u finalnu fazu na projektu prekogranične saradnje sa još dve opštine iz susedne Republike Bugarske. Projekat koji obuhvata rekonstrukciju zgrade i sale Kulturnog centra vredan je 200.000 evra.

Prekogranicna saradnja

Konkretno, projektom je predviđena rekonstrukcija fasade, kupovina stolarije, dogradnja jednog aneksa gde će biti smeštena prostorija za turističku organizaciju u okviru svrljiškog Kulturnog centra. Takođe, predviđena je i kompletna rekonstrukcija bioskopske sale, što podrazumeva zamena sedišta, rekonstrukcija bine, ugradnja svetlosnih efekata i osavremenjivanje ozvučenja .

–   Zgrada Kulturnog centra je u lošem stanju, ništa se nije ulagalo skoro 30 godina. Rešili smo i uložili ogromne napore da apliciramo za njenu rekonstrukciju i u tome nam pomažu opštine iz susedne Bugarske. Drago mi je da ćemo uskoro dobiti jedan veoma savremen objekat kojim ćemo se ponositi, naglasio je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić. 

Milija i Nenad pomocnik

Pomoćnik predsednika, Nenad Stanković, naglasio je da je opštinu Svrljig u poslednjih godinu dana ušlo skoro 60 miliona dinara od raznih projekata, zahvaljujući aktivnostima projektnog tima.

–    Drago mi je da će i opština Svrljig dobiti jedan reprezentativan objekat koji će moći da se uporedi sa novim bioskopima u Nišu i u ostalim gradovima. Naravno, ovde nećemo stati, sledi saradnja sa Norveškom ambasadom i sa ljudima iz Slovenije, naglasio je Stanković.

Projektni tim poslao je dopunu dokumentacije tako da se realizacija ovog projekta očekuje ovih dana.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.