Svrljiške novine

Broj pregleda

Stižu 200.000 evra od projekta

Opština Svrljig ulazi u finalnu fazu na projektu prekogranične saradnje sa još dve opštine iz susedne Republike Bugarske. Projekat koji obuhvata rekonstrukciju zgrade i sale Kulturnog centra vredan je 200.000 evra.

Prekogranicna saradnja

Konkretno, projektom je predviđena rekonstrukcija fasade, kupovina stolarije, dogradnja jednog aneksa gde će biti smeštena prostorija za turističku organizaciju u okviru svrljiškog Kulturnog centra. Takođe, predviđena je i kompletna rekonstrukcija bioskopske sale, što podrazumeva zamena sedišta, rekonstrukcija bine, ugradnja svetlosnih efekata i osavremenjivanje ozvučenja .

–   Zgrada Kulturnog centra je u lošem stanju, ništa se nije ulagalo skoro 30 godina. Rešili smo i uložili ogromne napore da apliciramo za njenu rekonstrukciju i u tome nam pomažu opštine iz susedne Bugarske. Drago mi je da ćemo uskoro dobiti jedan veoma savremen objekat kojim ćemo se ponositi, naglasio je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić. 

Milija i Nenad pomocnik

Pomoćnik predsednika, Nenad Stanković, naglasio je da je opštinu Svrljig u poslednjih godinu dana ušlo skoro 60 miliona dinara od raznih projekata, zahvaljujući aktivnostima projektnog tima.

–    Drago mi je da će i opština Svrljig dobiti jedan reprezentativan objekat koji će moći da se uporedi sa novim bioskopima u Nišu i u ostalim gradovima. Naravno, ovde nećemo stati, sledi saradnja sa Norveškom ambasadom i sa ljudima iz Slovenije, naglasio je Stanković.

Projektni tim poslao je dopunu dokumentacije tako da se realizacija ovog projekta očekuje ovih dana.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *