Search
Close this search box.
Broj pregleda

Ambasador Norveške u poseti Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, primio je danas u svom kabinetu njegovu ekselenciju ambasadora Kraljevine Norveške u Srbiji,  Nilsa Ragnar Kasvaqa. U višečasovnom razgovoru dogovorena postignuti su konkretni dogovori u delu pomoći ove zemlje našem gradu.

Ambasador norveske u srbiji

Domaćini su gostima iz Norveške izneli pozitivne primere o svrljiškom kraju i predložili saradnju u privrednom i poljoprivrednom delu Svrljiga i nekog od gradova Norveške.  Ambasadoru su predočeni i problemi sa kojima se susreće opština Svrljig i šta je potrebno za njihovo rešavanje.

Ambasador predsednik

–   Po prvi put se susrećem sa gospodinom Nilsonom. Predstavio sam opštinu na najbolji mogući način. Otvoreno sam govorio o onome šta nudimo, zapravo čime raspolažemo i šta imamo, a takođe sam naglasio šta nam je zaista potrebno za pravi uspeh. Mislim da će posle ovog susreta imati mogućnost da Svrljig dobije pomoć od Norveške ambasade, Domu zdravlja, vrtiću ili školi, oni će najbolje proceniti, rekao je predsednik Miletić i dodao da opština Svrljig ima resursa u poljoprivredi i u privredi i čvrsto se nadam da ćemo ući u neku investiciju.

Ambasador u MIN u

 Rukovodstvo u Svrljigu je izrazilo nadu da će na njihov zahtev gospodin Nils uputiti preporuke svojim partnerima i saradnicima iz Norveške i pritom im preneti svoje pozitivne utiske iz Svrljiga, što je on lično i potvrdio.

–          Zahvaljujem se svima, srećan sam što sam danas ovde. Ovo je moja prva poseta i prva mogućnost za uspostavljanje veze. Takođe, veoma mi je drago što sam saznao nešto više o vašoj opštini, pozitivne stvari a naravno predočeni su mi i problemi sa kojima se susrećete. Ono što je veoma interesantno jesu zapravo izazovi sa kojima se ova opština suočava, tako da ako govorimo o pomoći, svakako moram spomenuti da Norveška unazad 11 godina pomaže državi Srbiji. Ove godine će ta pomoć biti u iznosu od oko 11 miliona evra. Što se tiče konkretno ulaganja u Svrljig, sve investicije zavise od privatnih kompanija, ono što mi možemo da uradimo je da ih informišemo o mogućnostima za investiranje, naglasio je Nils Ragnar Kasvaqa i dodao da bi potencijalnim investitorima Svrljig bio veoma zanimljivo područje za pokretanje posla i upošljavanje ljudi.

Domacinski nacin doceka ambasadora

Nakon sastanka u zgradi opštine, ambasador je zajedno sa predsednikom opštine, njegovim pomoćnikom i predsednicom Skupštine obišao prostorije Kulturnog centra, gde su takođe kroz kratkometražni film predstavljeni i ostali potencijali našeg kraja, a potom je usledila poseta jednoj od uspešnih kompanija sa naših prostora – MIN DIV-u.

2 Komentara

  1. Svaka ti cas Milijo,jedini si ti nesto radeo za ovaj Svrljig.Dolaze samo neki,neko ce i da ulozi nesto nekad.Ali bitno da su prisutni.Samo napred prijatelju.Glasam si za tebe.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano