Search
Close this search box.
Broj pregleda

KZM: Otvaranje omladinskog kluba

Podeli sa prijateljima:

Državna sekretarka Ivana Kovačević potpisala je danas ugovor o saradnji i partnerstvu sa 30 predsednika opština koji su, na osnovu Konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave, ušli u program podrške Ministarstva omladine i sporta i dobili finansijsku pomoć za dalji razvoj lokalnih kancelarija za mlade koje su usmerene na poboljšanje položaja mladih u lokalnim zajednicama. U ime opštine Svrljig ugovor je potpisao predsednik Milija Miletić.

Danas u Beogradu

Ovim projektom predviđeno je otvaranje omladinskog kluba u Svrljigu u prostoriji Kancelarije za mlade. Takođe, upotrebiće se i prostorije mesnih zajednica za proširenje kapaciteta omladinskog kluba. U sklopu Omladinskog kluba avgusta i septembra ove godine održaće se i obuka na temu ‚‚Ljudska prava‚‚. Predviđena je i obuka na računaru, kao i obuka i usavršavanje engleskog jezika.
Projektom je podržan i treći po redu turnir u košarci, koji će se održati takođe u Svrljigu.

MilijaPored opštine Svrljig, svaka od opština,  je  u projektima, sa kojima je učestvovala na Konkursu, predstavila konkretne aktivnosti za unapređenje položaja mladih i dobila oko 800 hiljada dinara za njihovu realizaciju. Saradnja i partnerstvo sa Ministarstvom omladine i sporta ogleda se i kroz pružanje stručno-tehničke i finanasijske podrške   opštinama i koordinatorima kancelarija za mlade u  u radu kancelarija.

Koordinator Kancelarije za mlade Svrljig Marko Mladenović zahvalio je Ministarstvu omladine i sporta u ime svih koordiantora na odobrenim sredstvima za realizaciju projekata u njihovim opštinama.

Ministarstvoo

– „Pošto svi dolazimo iz opština koje pripadaju četvrtoj grupi razvijenosti, ili nerazvijenosti, sredstva dobijena na ovaj način puno znače našim Kancelarijama da održe kontinuitet u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou. Stoga nam je Ministarstvo u proteklom periodu pružalo veliku podršku, što kroz pomoć u izradi lokalnih akcionih planova, što kroz finansijsku pomoć za realizaciju projekata prethodnim godinama i ovoj, i sve to pokazuje da država sistematski pristupa problematici omladinske politike“, ocenio je Mladenović.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano