Broj pregleda
[post-views]

KZM: Otvaranje omladinskog kluba

Državna sekretarka Ivana Kovačević potpisala je danas ugovor o saradnji i partnerstvu sa 30 predsednika opština koji su, na osnovu Konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave, ušli u program podrške Ministarstva omladine i sporta i dobili finansijsku pomoć za dalji razvoj lokalnih kancelarija za mlade koje su usmerene na poboljšanje položaja mladih u lokalnim zajednicama. U ime opštine Svrljig ugovor je potpisao predsednik Milija Miletić.

Danas u Beogradu

Ovim projektom predviđeno je otvaranje omladinskog kluba u Svrljigu u prostoriji Kancelarije za mlade. Takođe, upotrebiće se i prostorije mesnih zajednica za proširenje kapaciteta omladinskog kluba. U sklopu Omladinskog kluba avgusta i septembra ove godine održaće se i obuka na temu ‚‚Ljudska prava‚‚. Predviđena je i obuka na računaru, kao i obuka i usavršavanje engleskog jezika.
Projektom je podržan i treći po redu turnir u košarci, koji će se održati takođe u Svrljigu.

MilijaPored opštine Svrljig, svaka od opština,  je  u projektima, sa kojima je učestvovala na Konkursu, predstavila konkretne aktivnosti za unapređenje položaja mladih i dobila oko 800 hiljada dinara za njihovu realizaciju. Saradnja i partnerstvo sa Ministarstvom omladine i sporta ogleda se i kroz pružanje stručno-tehničke i finanasijske podrške   opštinama i koordinatorima kancelarija za mlade u  u radu kancelarija.

Koordinator Kancelarije za mlade Svrljig Marko Mladenović zahvalio je Ministarstvu omladine i sporta u ime svih koordiantora na odobrenim sredstvima za realizaciju projekata u njihovim opštinama.

Ministarstvoo

– „Pošto svi dolazimo iz opština koje pripadaju četvrtoj grupi razvijenosti, ili nerazvijenosti, sredstva dobijena na ovaj način puno znače našim Kancelarijama da održe kontinuitet u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou. Stoga nam je Ministarstvo u proteklom periodu pružalo veliku podršku, što kroz pomoć u izradi lokalnih akcionih planova, što kroz finansijsku pomoć za realizaciju projekata prethodnim godinama i ovoj, i sve to pokazuje da država sistematski pristupa problematici omladinske politike“, ocenio je Mladenović.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *