Search
Close this search box.
Broj pregleda

NALED-agri: Jačanje kapaciteta u oblasti agrara

Podeli sa prijateljima:

glasanje

Juče je na Poljoprivrednom fakultetu – univerziteta u Beogradu održana je osnivačka skupština NALED-agri asocijacije. Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) osnovala je NALED-agri, poslovnu asocijaciju koja će biti usmerena na razvoj poljoprivrede. Ispred opštine Svrljig, osnivačkoj skupštini prisustvovao je predsednik opštine Milija Miletić .

Cilj i misija NALED-agrija je jačanje srpskog agrara i stvaranje uslova za uspešniji plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda u zemlji i inostranstvu kroz uvođenje sistemskih promena i međunarodnih standarda u oblasti poljoprivrede.  Konkretno, NALED-agri će raditi na unapređenje konkurentnosti poljoprivrednih preduzeća i pravnog okvira za poslovanje u sektoru poljoprivrede, kao i na jačanju kapaciteta opština za razvoj poljoprivrede.

Upravni odbor NALED-agrija između ostalih, čine kompanije i organizacije BD Agro, Global Seed, PKB, Delta Agrar, MK Group, Imlek, Veletržnica, Agrobanka, Aik Banka, ITM, Victoria group, JTI, kao i opština Svrljig, gde je član upravnog odbora predsednik opštine Milija Miletić.

–            Veliko mi je zadovoljstvo što sam imenovan za člana Upravnog odbora.  Ljude u NALED–agri asocijaciji zaintregirala je  činjenica da opština Svrljig ulaže velike napore i ogromna sredstva za razvoj poljoprivrede, što je dodatno uslovilo da baš mi imamo svog predstavnika u Upravnom odboru. Raduje me i činjenica da smo jedina lokalna samouprava koja ima svog predstavnika na ovako visokoj poziciji, tako da ćemo u narednom periodu intenzivno raditi na jačanju poljoprivrednih kapaciteta u oblasti agrara uz svesrdnu pomoć NALED-agri asocijacije, rekao je Miletić posle održanog skupa.

Saša Vitošević, direktor kompanije Global Seed-a kaže da će jedan od ciljeva NALED-agrija biti i pomaganje u jačanju kapaciteta lokalnih samouprava u oblasti agrara.

Inače osnovna misija NALED Agrija je jačanje srpskog agrara i stvaranje uslova za uspešniji plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda u zemlji i inostranstvu kroz uvođenje sistemskih promena i međunarodnih standarda u oblasti poljoprivrede.

NALED agri je jedino poljoprivredno udruženje koje u svom članstvu okuplja sve učesnike lanca vrednosti i sva tri sektora društva, privatni, javni i civilni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano