Search
Close this search box.
Broj pregleda

NALED-agri: Jačanje kapaciteta u oblasti agrara

Podeli sa prijateljima:

glasanje

Juče je na Poljoprivrednom fakultetu – univerziteta u Beogradu održana je osnivačka skupština NALED-agri asocijacije. Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) osnovala je NALED-agri, poslovnu asocijaciju koja će biti usmerena na razvoj poljoprivrede. Ispred opštine Svrljig, osnivačkoj skupštini prisustvovao je predsednik opštine Milija Miletić .

Cilj i misija NALED-agrija je jačanje srpskog agrara i stvaranje uslova za uspešniji plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda u zemlji i inostranstvu kroz uvođenje sistemskih promena i međunarodnih standarda u oblasti poljoprivrede.  Konkretno, NALED-agri će raditi na unapređenje konkurentnosti poljoprivrednih preduzeća i pravnog okvira za poslovanje u sektoru poljoprivrede, kao i na jačanju kapaciteta opština za razvoj poljoprivrede.

Upravni odbor NALED-agrija između ostalih, čine kompanije i organizacije BD Agro, Global Seed, PKB, Delta Agrar, MK Group, Imlek, Veletržnica, Agrobanka, Aik Banka, ITM, Victoria group, JTI, kao i opština Svrljig, gde je član upravnog odbora predsednik opštine Milija Miletić.

–            Veliko mi je zadovoljstvo što sam imenovan za člana Upravnog odbora.  Ljude u NALED–agri asocijaciji zaintregirala je  činjenica da opština Svrljig ulaže velike napore i ogromna sredstva za razvoj poljoprivrede, što je dodatno uslovilo da baš mi imamo svog predstavnika u Upravnom odboru. Raduje me i činjenica da smo jedina lokalna samouprava koja ima svog predstavnika na ovako visokoj poziciji, tako da ćemo u narednom periodu intenzivno raditi na jačanju poljoprivrednih kapaciteta u oblasti agrara uz svesrdnu pomoć NALED-agri asocijacije, rekao je Miletić posle održanog skupa.

Saša Vitošević, direktor kompanije Global Seed-a kaže da će jedan od ciljeva NALED-agrija biti i pomaganje u jačanju kapaciteta lokalnih samouprava u oblasti agrara.

Inače osnovna misija NALED Agrija je jačanje srpskog agrara i stvaranje uslova za uspešniji plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda u zemlji i inostranstvu kroz uvođenje sistemskih promena i međunarodnih standarda u oblasti poljoprivrede.

NALED agri je jedino poljoprivredno udruženje koje u svom članstvu okuplja sve učesnike lanca vrednosti i sva tri sektora društva, privatni, javni i civilni.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano