Broj pregleda

I naredna godina teška za građane

Povereništvo Saveza samostalnih sindikata za opštinu Svrljig u  2011. godini radilo je u otežanim uslovima uz osetno smanjenje članstva prvenstveno u kolektivima koji su silom ušli u stečaj. Sindikalne organizacije vrše zaštitnu finkciju članstva izražavajući tako nezadovoljstvo sadašnjim ekonomskim i socijalnim stanjem. Povereništvo je sve više i u funkciji  građana Svrljiga, koji su ostali  bez posla, ali i dalje traze pomoć  sindikata  radi ostvarivanja prava kod određenih institucija, kaze Dobrivoje Stojanović, poverenik Saveza samostalnih sindikata .

Tezak materijalno-socoijalni položaj  naterao je mnoge radnike  da  rade u sivoj ekonomiji, a mnogi sindikalci su se posvetili poljoprivredi kako bi preživeli i prehranili  svoju  porodicu.

Govoreći na današnjem sindikalnom  sastanku Miodrag Ranđelović, predsednik Saveza samostalnih sindikata grada Niša, potpredsednik Saveza samostalnih sidnikata Srbije, kazao je da je uvek optimista, ali će naredna godina biti teška.

Pored svih teškoća, bilo je akcija i aktivnosti koje podržava i pomaže Savez SS grada Niša. Seminari, edukacije  članstva, radničke sportske igre, učešće na mnogima manifestacija i protestima Saveza i grana. Poseban značaj ima učeće na petim Radničko sportskim susretima Saveza samostalnih sidnikata Srbije u Sokobanji i osvojeno treće mesto u šahu. Predsednik i sekretar Saveza samostalnih sindiakta grada Niša, Miodrag Ranđelović i Olivera Bobić, i poverenik za opštinu Svrljig, Dobrivoje Stojanović, svim zaposlenima, građanima Svrljiga čestitali su nastupajuće bozićne i novogodišnje praznike.

autor: S.Đ.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *