Search
Close this search box.
Broj pregleda

I naredna godina teška za građane

Podeli sa prijateljima:

Povereništvo Saveza samostalnih sindikata za opštinu Svrljig u  2011. godini radilo je u otežanim uslovima uz osetno smanjenje članstva prvenstveno u kolektivima koji su silom ušli u stečaj. Sindikalne organizacije vrše zaštitnu finkciju članstva izražavajući tako nezadovoljstvo sadašnjim ekonomskim i socijalnim stanjem. Povereništvo je sve više i u funkciji  građana Svrljiga, koji su ostali  bez posla, ali i dalje traze pomoć  sindikata  radi ostvarivanja prava kod određenih institucija, kaze Dobrivoje Stojanović, poverenik Saveza samostalnih sindikata .

Tezak materijalno-socoijalni položaj  naterao je mnoge radnike  da  rade u sivoj ekonomiji, a mnogi sindikalci su se posvetili poljoprivredi kako bi preživeli i prehranili  svoju  porodicu.

Govoreći na današnjem sindikalnom  sastanku Miodrag Ranđelović, predsednik Saveza samostalnih sindikata grada Niša, potpredsednik Saveza samostalnih sidnikata Srbije, kazao je da je uvek optimista, ali će naredna godina biti teška.

Pored svih teškoća, bilo je akcija i aktivnosti koje podržava i pomaže Savez SS grada Niša. Seminari, edukacije  članstva, radničke sportske igre, učešće na mnogima manifestacija i protestima Saveza i grana. Poseban značaj ima učeće na petim Radničko sportskim susretima Saveza samostalnih sidnikata Srbije u Sokobanji i osvojeno treće mesto u šahu. Predsednik i sekretar Saveza samostalnih sindiakta grada Niša, Miodrag Ranđelović i Olivera Bobić, i poverenik za opštinu Svrljig, Dobrivoje Stojanović, svim zaposlenima, građanima Svrljiga čestitali su nastupajuće bozićne i novogodišnje praznike.

autor: S.Đ.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano