Broj pregleda

Milion i trista hiljada za zbrinjavanje izbeglih lica

krkobabic

Potpredsednik Vlade Srbije za socijalnu politiku Jovan Krkobabić uručio je danas predstavnicima 60 opština i gradova Srbije ugovore vredne 183 miliona dinara (1,8 miliona evra), za realizaciju lokalnih programa trajnog zbrinjavanja izbeglica i interno raseljnih lica sa Kosova i Metohije.  Skupu u Palati ‚‚Srbija‚‚ prisustvovao je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić.

Srpski komesar za izbeglice Vladimir Cucić  i potpredsednik Vlade Srbije za socijalnu politiku Jovan Krkobabić uručili su predsedniku opštine Svrljig, Miliji Miletiću, ugovor za realizaciju programa oko pomoći trajnog zbrinjavanja izbeglica i interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije. Ovo je sedma tranša pomoći iz budžeta Vlade Srbije, koja je u protekle tri godine, sa ukupno 7,1 milion evra pomogla 150 opština i gradova u stambenom zbrinjavanju i ekonomskom osnaživanju izbeglica i raseljnih.

–   Opština Svrljig je u predhodnomn periodu konkurisala za realizaciju ovog programa i evo već danas nam je odobrena suma u iznosu od milion i trista hiljada dinara za realizaciju istog. Prioritet u predstojećem periodu je svakako osnaživanje izbegličkih domaćinstava ekonomskim paketima i dogradnjom zgrada i pomoćnih objekata, rekao je Miletić nakon uručenja ugovora.

Krkobabić je kazao da će Srbija tako imati mogućnost da brže i bolje izađe iz izbegličke krize i poručio da će Vlada Srbije i dalje nastaviti da izdvaja sredstva iz sopstvenih prihoda za podršku programima gradova i opština.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *