Search
Close this search box.
Broj pregleda

Milion i trista hiljada za zbrinjavanje izbeglih lica

Podeli sa prijateljima:

krkobabic

Potpredsednik Vlade Srbije za socijalnu politiku Jovan Krkobabić uručio je danas predstavnicima 60 opština i gradova Srbije ugovore vredne 183 miliona dinara (1,8 miliona evra), za realizaciju lokalnih programa trajnog zbrinjavanja izbeglica i interno raseljnih lica sa Kosova i Metohije.  Skupu u Palati ‚‚Srbija‚‚ prisustvovao je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić.

Srpski komesar za izbeglice Vladimir Cucić  i potpredsednik Vlade Srbije za socijalnu politiku Jovan Krkobabić uručili su predsedniku opštine Svrljig, Miliji Miletiću, ugovor za realizaciju programa oko pomoći trajnog zbrinjavanja izbeglica i interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije. Ovo je sedma tranša pomoći iz budžeta Vlade Srbije, koja je u protekle tri godine, sa ukupno 7,1 milion evra pomogla 150 opština i gradova u stambenom zbrinjavanju i ekonomskom osnaživanju izbeglica i raseljnih.

–   Opština Svrljig je u predhodnomn periodu konkurisala za realizaciju ovog programa i evo već danas nam je odobrena suma u iznosu od milion i trista hiljada dinara za realizaciju istog. Prioritet u predstojećem periodu je svakako osnaživanje izbegličkih domaćinstava ekonomskim paketima i dogradnjom zgrada i pomoćnih objekata, rekao je Miletić nakon uručenja ugovora.

Krkobabić je kazao da će Srbija tako imati mogućnost da brže i bolje izađe iz izbegličke krize i poručio da će Vlada Srbije i dalje nastaviti da izdvaja sredstva iz sopstvenih prihoda za podršku programima gradova i opština.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano