Search
Close this search box.
Broj pregleda

Posao za 30 pripravnika

Podeli sa prijateljima:

PotpisivanjeTridesetak mladih Svrljiža će najverovatnije, već u narednom mesecu dobiti šansu za svoje prvo zaposlenje. Naime, predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, potpisao je u ime opštine, sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Dejanom Jovanovićem, Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja .

Sporazum je na prigodnoj svečanosti u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja presedniku Miletiću uručila potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović.

 

Šta to ustvari konkretno znači ?

– Opština Svrljig je iz svog budžeta za ovu godinu izdvojila tri miliona dinara za zapošljavanje mladih kadrova. Uz sumu koju smo dobili za ovu namenu preko Nacionalne službe za zapošljavanje od šest miliona, imamo sada na raspolaganju devet miliona dinara. Verujem da ćemo na ovaj način moći da zaposlimo tridesetak mladih Svrljižana kojima bi ovo bila prva šansa za radno mesto. Ovo je samo jedan korak u naporima da obezbedimo posao za naše sugrađane, gde smo se prvenstveno opredelili za mlade kadrove ali smo u intenzivnim pregovorima sa nekoiliko potencijalnih investitora iz Srbije, Slovenije I Bugarske, za otvaranje novih pogonau Svrljigu I obezbeđivanje posla za mnoge sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, posle potpisivanja Sporazuma.

Sledi raspisivanje javnog poziva, odabiranje kandidata I potpisivanje ugvora sa korisnicima koji se prijave I budu odabrani po kriterijumima koje je odredila Nacionalna služba za zapošljavanje.

Inače, za zapošljavanje na ovaj način je za 2011.godinu izdvojeno na nivou Srbije 507,3 miliona dinara iz sredstava loklanih samouprava I 632,6 miliona dinara na ime sufinasiranja od strane Ministarstva ekonomije I loklanog razvoja te se računa da će ovim biti omogućeno zapošljavanje oko 6 000 osoba. Pored programa zapošljavanja mladih ovom kvotom obuhvaćeno je finasiranje  obuke, subvencija za samozapošljavanje I subvencija poslodavcima za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima.

Svrljig je, da podsetimo nedavno za svoja dva preduzeća, dobio subvencije za otvaranje novih radnih mesta a ovom prilikom opština se opredelila da pomogne prvenstveno mladim kadrovima.

Jedan komentar

  1. Svr je to lepo, ALI ima samo jedna stvar:nisu rekli gde ce da rade ti mladi pripravnici,i sta ce biti s njihovim radom posle isteka pripravnickog staza?koje su to preduzece otvorili,pa da ih zaposle?Samo da naglasim da i dalje nema nista od onih 120 radnih mesta za sta su dobili one subvencije.Znaci,prevara i javno reklamiranje nista drugo!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano