Search
Close this search box.
Broj pregleda

Igranka do zore

Podeli sa prijateljima:

igranka u seluKulturni centar i Mesna zjednica sela Plužna, su organizatori svečanog obeležavanja verskog praznika Jeremija – poljobranija .

Naime, posle niza godina, ovog puta je u Plužni pored tradicionalnog ručka, praznik obeležen i skupom sa Kulturno – zabavnim programom. Nosilac programa bio je svrljiški folklor pod upravom koreografa Dušana  Živanovića.

Na platou  u centru sela, u predvečerje, okupilo se nekoliko stotina meštana. Njima se obratio predsednika opštine Svrljig Milija Miletić, čestitajući im slavu ali i sa kratkim upoznavanjem mera i napora koje loklana samouprava čini da poboljša standard na selu kroz poboljšanje infrastrukture i subvencije poljoprivrednicima. Svečanosti je prisustvovala i predsednica Skupštine opštine Svrljig, Jelena Trifunović.

Posle programa folklora slavlje se pretvorilo u opštenarodno veselje kakvo nije skoro viđeno u ovom selu. Sjatilo se staro i mlado, od bebica u naručju majki do stogodišnjaka, kako se i vidi na našoj fotoreportaži. Pridošli su i mladi iz okolnih sela pa je to bio svojevrstan susret druženja na slavskom okupljanju. Veselje je trajalo do duboko u noć.

Predsednik  Miletić je poručio da će slične manifestacije u organizaciji Kulturnog centra Svrljig biti održane i u ostalim selima svrljiške opštine prilikom slava i proslava.

Info: Svrljig.rs

8 Komentara

  1. Na ovoj “fotoreportazi” se vidi samo familija MILETIC. Gde je ta fotoreportaza da vidimo te 100 godisnjake kako izgledaju i tu decicu u narucju svojih majki?

  2. Propast ziva sta smo sebi dozvolili!!1
    Kulturni centar umesto da se bavi kulturom, organizuje seoske igranke!
    Ali direktor ce da primi platicu, ode u Nis gde zivi i bas ga briga za sve. Nema veze sto se ljudima koji zive i planiraju da ostanu u Svrljigu nista ne organizuje.
    A Vi svrljizani glasajte stocara i na dalje…

NAJNOVIJE NA PORTALU

Zona Centar

FK Svrljig dočekuje FK Naša krila iz Belotinca u 25. kolu Zone Centar

Izbori 2024

POKRET ZA SPAS SVRLJIG: Izlazimo na izbore, ali bez saradnje sa SNS i USS!!! (VIDEO)

Praznik rada

Prvomajska čestitka predsednika opštine Svrljig Miroslava Markovića

Izbori 2024

Proglašena lista ,,Aleksandar Vučić – Svrljig sutra” pod rednim brojem 2

Informacija za građane

Obaveštenje JKSP-a povodom nastupajućih praznika

Politika

Ovo su budući ministri u Vladi Republike Srbije

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano