Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

Saopštenje za javnost GG ,,Pokret za spas Svrljiga” povodom vanrednog inspekcijskog nadzora u Osnovnoj školi u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Nakon objave odbornika Saše Miljkovića, na njegovom fejsbuk profilu, koje se tiču izbora direktora u Osnovnoj školi ,,Dobrila Stambolić’’ u Svrljigu, a samim tim i svih građana opštine Svrljig, redakcija je kontaktirala sve koji imaju veze i potencijalne veze sa ovim slučajem i o tome 7. janura 2021. godine izveštavala.
Danas je Grupa građana izdala saopštenje za javnost po pitanju vandrednog inspekcijskog nadzoda u OŠ ,,Dobrila Stambolić”. Tekst objavljen na zvaničnoj stranici Grupe građana prenosimo u celosti: 

Osnovna škola, foto: M.M.
Osnovna škola, foto: M.M.

SAOPŠTENjE GG „POKRETA ZA SPAS SVRLjIGA“ POVODOM VANREDNOG INSPEKCIJSKOG NADZORA U OSNOVNOJ ŠKOLI U SVRLjIGU

Ranijim objavama na društvenim mrežama naš odbornik Saša Miljković upozorio je javnost na dešavanja u osnovnoj školi „Dobrila Stambolić“ u Svrljigu povodom izbora novog direktora ove ustanove. S obzirom na to da je ovaj događaj skrenuo pažnju javnosti, o čemu je pisao i Nenad Milojević, došlo se do zaključka da su glasine o malverzacijama u ovoj ustanovi tačne i da je školski odbor na čelu sa Marijom Mihajlović i Marinom Savić, službenicama opštinske uprave u Svrljigu, imao zadatak da pokori volju nastavničkog veća i poništi njihovu želju da nastavnik i kolega koga godinama poznaju i sa kojim godinama vredno rade bude postavljen za direktora škole.

Ono što je takođe skriveno od svih nas jeste da je zbog pomenutih malverzacija Školskog odbora i Saveta roditelja u osnovnoj školi izvršen VANREDAN INSPEKCIJSKI NADZOR kojim je utvrđeno niz protivzakonitih radnji Školskog odbora počev od septembra 2020. kada su odbornici USS-a na Skupštini opštine postavili svoje produžene ruke u ovaj odbor, do dana današnjeg.
Inspekcija je tome stala na put odlukom da se hitno ponište odluke o postavljanju Marije Mihajlović i Marine Savić u Školski odbor i da o tome bude obaveštena Skupština. Takođe, pored ove nepravilnosti, ohrabreni nastavnici osnovne škole priložili su molbu sadašnjem direktoru da Marija Mihajlović i Marina Savić budu isključene iz Školskog odbora i Saveta roditelja kao i ostali članovi, predstavnici lokalne samouprave, jer kako navode u svom saopštenju, na sastancima odbora bili su izloženi unižavanju, omalovažavanju i prenebregavanju njihovih prava od strane navedenih.

GG „Pokret za spas Svrljiga“, kao što su njeni odbornici bili protiv postavljanja ovih lica u Savet roditelja i Školski odbor na pomenutoj Skupštini, sada podržava nastavnike i osoblje škole, kao i ostale roditelje čija deca pohađaju školu, u njihovoj nameri da se oslobode onih koji krše zakon i koji su politički poslušnici te partijski radnici USS-a. Našom podrškom želimo da ih učinimo i hrabrijim i odvažnijim, kakvi oni i jesu u ovom teškom vremenu kada generacije naše dece stasavaju u njihovim učionicama. Rezultati višemesečnog pozivanja naše grupe na slobodan govor i jačanje građanske, akademske i pismene svesti naše zajednice, daju rezultate.

Ujedinjenoj seljačkoj stranci neka na čast služi njihovo odsustvo morala i ovakvo ponašanje prema ljudima koji uče između ostalog i njihovu decu. Ostaje pitanje da li je kriminalistička policija zbog M. Mihajlović i M. Savić posetila opštinsku upravu i na kraju, u kakvim su još, kako građani Svrljiga to komentarišu, nelegalnim poslovima i protivzakonitim radnjama, umešane ove dve osobe?! Posebno zabrinjava činjenica da je Mihajlovićka pravnik po struci koji, očigledno, ne poštuje Zakone Republike Srbije!

Ovo je bio jasan šamar roditeljstvu u Svrljigu, šamar produženih ruku Ujedinjene seljačke stranke, ali mi im nismo okrenuli drugi obraz i nikada nećemo. Zajedno ćemo osloboditi institucije Svrljiga. Podržimo naše nastavnike i našu školu! Ona je naša budućnost, ona je srce naše dece, i mora biti bezbedna za sve nas!

spas svrljiga1PROČITAJ I:

ISTINA O IZBORU DIREKTORA U OSNOVNOJ ŠKOLI U SVRLJIGU

7 Komentara

  1. “Zalazemo se za slobodu govora….. osim ako niste u drugoj stranci ili trazite transparentnost od nas za imovinsko stanje ili rad nasih objekata, onda jbg…”

  2. Zanimljiva istrazivnja novinara i diskusije oko osnovne skole u svrljig je ko je ko i sta je sta, a glavnu rec vodi jedan NAZOVI fotograf B.G sa iskustvom preko posrednika S. M i novinara N.M koji nije mogao da sacuva svoju tv nego je prodao. Samo se jedan od njih nivde ne pominje a namazan je od glave do pete da bi u skucaju prokreta usao na drugu stranu i njima se uvlacio da prikrije svoje ne zakonite rasnje

  3. Da li je tacna onformavoja da je policija intervenisala u osnovnoj skoli u svrljigu zbog nekih sukoba,da li je neko priveden i zbog cega ili nije,ko je koga napao i zbog cega ili ce sve biti zataskano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Ovo su budući ministri u Vladi Republike Srbije

Izbori 2024

Saopštenje predsednika opštine Svrljig povodom navoda odbornika Petkovića

Izbori 2024

Novi DSS predao listu za lokalne izbore u Svrljigu

Lokalni izbori 2024

Srpska napredna stranka i koalicioni partneri predali izbornu listu za lokalne izbore u Svrljigu

Promo

Novi obrazovni smerovi u svrljiškoj srednjoj školi zainteresovali osnovce – očekuje se upis većeg broja učenika

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano