Saznamo i ono što ne tražimo...
Broj pregleda

ISTINA O IZBORU DIREKTORA U OSNOVNOJ ŠKOLI U SVRLJIGU

Nakon objave Saše Miljkovića odbornika GG Pokret za spas Svrljiga, na njegovom fejsbuk profilu, koje se tiču izbora direktora u Osnovnoj školi ,,Dobrila Stambolić’’ u Svrljigu, a samim tim i svih građana opštine Svrljig, redakcija je kontaktirala sve koji imaju veze i potencijalne veze sa ovim slučajem.

Osnovna škola Svrljig, foto: Svrljiške novine
Osnovna škola Svrljig, foto: Svrljiške novine

Saša Miljković, odbornik GG Pokret za spas Svrljiga, nije odgovarao na pozive, a zatim u SMS poruci na redakcijiski broj napisao ,,Za izjavu se obratite članovima nastavničkog veća i školskog odbora. Eto, to je moja smernica da kao mediji istražite malo šta se tamo dešava. Ovo što sam ja napisao su informacije iz nezvaničnih izvora, tako da se neću još oglašavati preko medija. Hvala na razumevanju’’.

PrtScr objave odbornika Saše Miljkovića na Fejsbuku
PrtScr objave odbornika Saše Miljkovića na Fejsbuku

Predsednica Školskog odbora Marija Mihajlović u izjavi za portal ,,Svrljiške novine’’ rekla je da direktor OŠ ,,Dobrila Stambolić’’ još uvek nije izabran.

Odluka Školskog odbora prosleđena je Ministarstvu prosvete na odlučivanje. Školski odbor je tajno glasao i bio je samo jedan kandidat, poručila je Mihajlovićeva.

Inače, saznajemo da je Školski odbor rezultato 5:3 glasao da kandidat Milan Đorđević ne bude izabran za direktora OŠ ,,Dobrila Stambolić’’.

Direktor OŠ ,,Dobrila Stambolić'', profesor Saša Golubović
Direktor OŠ ,,Dobrila Stambolić”, profesor Saša Golubović

Direktor OŠ ,,Dobrila Stambolić’’ prof. Saša Golubović je potvrdio da nije izabran novi direktor škole, te da je sve u vezi ovog konkursa poslatu nadležnom Ministarstvu na odlučivanje, jer kako nam je rekao da o konkursu za izbor direktora odlučuje Školski odbor.

Nebojša Ranđelović, predsednik Samostalnog sindikata Osnovne škole
Nebojša Ranđelović, predsednik Samostalnog sindikata Osnovne škole

Predsednik Samostalnog sindikata Osnovne škole u Svrljigu Nebojša Ranđelović je rekao da direktor Osnovne škole nije izabran.

Bila su dva kandidata, konkurisali su Milan Bogdanović i Milan Đorđević. Milan Bogdanović nije imao potvrdu Privrednog suda koju je naknadno dostavio, koju je Komisija odbila da uzme. Predsednik te Komisije bio je Borislav Gojković, pa je tako ostalo da je jedini kandidat Milan Đorđević. Nastavničko veće je pozvano da glasa i dobili su listiće na kome je odštampano samo jedno ime ,,Milan Đorđević’’, a Nastavničko veće nije imalo priliku da zaokruži ,,ZA,, , ,,PROTIV’’ , ,,UZDRŽAN’’. To je bilo prvi put u istoriji škole, svi su ostali u šoku povodom toga. Ko nije hteo da glasa precrtao je listić i samim tim listić je bio nevažeći, tako da su Đorđeviću bila dovoljna i dva glasa da postane novi direktor škole, iako je možda imalo više onih koji su protiv. Ovo je nelegitimno glasanje, rekao je Ranđelović za porta ,,Svrljiške novine’’.

Takođe, Ranđelović je izneo i kritiku na račun Borislava Gojkovića koji je bio odgovorno lice i rekao da Borislav Gojković  slika već 20 godina sve proslave, mature, završnice školskih godina, bez tendera i prijavljene fotografske radnje, što to takođe treba ispitati.

Sindikat je za ponovno glasanje, jer je ovo nametnuto, ovo je lakrdija, rekao je Nebojša Ranđelović.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković je imao da kaže da Osnovna škola nije pod ingerencijom Opštine, već Ministarstva prosvete koje na kraju postavlja direktora.

Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: Svrljiške novine
Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: Svrljiške novine

Upućeni smo da je konkurs bio raspisan, ali pojedini navodi da je neko izabran su netačni, rekao je Marković za portal ,,Svrljiške novine’’.

Pošto je u spornoj objavi spominjana i Ujedinjena seljačka stranka (USS) kontaktirali smo i njenog predsednika Miliju Miletića.

Miltić Milija, foto: Facebook stranica
Miltić Milija, foto: Facebook stranica

USS se zalaže za što bolje uslove za decu i nastavnike i za sve one koji imaju veze sa školom. Po pitanju razvoja školstva i obrazovanja u Svrljigu je urađeno mnogo. Rekonstruisane su osnovna i srednja škola, izgrađen je i renoviran vrtić, što pokazuje da lokalna samuprava brine o svojim najmlađim sugrađanima. Ujedinjena seljačka stranka nije imala kandidata za direktora u Osnovnoj školi i mogu da kažem da na sastancima u stranci o tome nikada nije bilo ni reči. Direktora biraju Školski odbor, Nastavničko veće i Savet roditelja i oni su ti koji treba da kažu svoje, kao i Ministarstvo prosvete. Bitno je da u tome ne mešamo politiku, jer u prvom planu trebaju biti deca, nastavnici i roditelji. Uvek ćemo se zalagati da svoj deci Svrljiga bude obezbeđeno sve najbolje zarad njihove budućnosti. Takođe mogu reći da onaj ko iznosi da USS ima veze i da nasilno utiče na izbor bilo čega u opštini govori neistinu i da sakuplja jeftine političke poene na društvenim mrežama. Ovde nema mesta za politiku, ali u Nastavničkom veću ima i aktivnih članova pojedinih političkih stranaka koje su u vlasti, ali nisu u redovima Ujedinjene seljačke stranke, rekao je Miletić.

Miletić je pozvao sve da ne iznose neistine na društvenim mrežama, a pogotovu da to ne čine odbornici Skupštine opštine Svrljig.

Predsednik Komisije Borislav Gojković je rekao da nije merodavan da daje izjave u vezi konkursa i izbora direktora ,,Kontaktirajte direktora Osnovne škole, on je zadužen za davanje informacija”.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA